Hlavní obsah

Chlapec vytvořil rekord v disciplíně, kterou zvládnou jen opravdu nadaní

Novinky, Barbora Sirová

Limbo skating je poměrně nebezpečný sport spočívající v bruslení pod překážkami, které jsou extrémně nízko u země. Člověk je může podjet jen v náročné pozici pavouka, již zvládne jen skutečně nadaný gymnasta. Světový rekord v limbo skatingu drží od minulého týdne devítiletý Tiluk Keisam z Indie.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Devítiletý bruslař ujel pod překážkami rekordní vzdálenostVideo: Caters News, AP

 
Článek

Devítiletý chlapec z Manípuru na severovýchodě Indie předvedl minulý týden opravdu mistrovský kousek, díky němuž se už podruhé zapsal do Guinnessovy knihy rekordů. Při svém prvním rekordu v limbo skatingu podjel na bruslích 116 metrů dlouhou překážkovou dráhu ve výši pouhých 35 centimetrů od země.

Minulý týden překonal sám sebe tím, že laťku překážek snížil jen na 28 centimetrů, v pavoučí pozici se tedy dostal ještě o 7 centimetrů blíž k zemi než při svém předchozím rekordu.

Aby Keisam dokázal své tělo takto snížit, musí roztáhnout nohy co možná nejdál od sebe a trup sklonit před ně. Jeho tvář tak doslova kopíruje zemský povrch. V podání Keisama to vypadá jako hračka.

Tvrdý trénink

Mladý rekordman chodí teprve do čtvrté třídy a bruslit se začal učit už v pěti letech. Vyniká v obojím, ve škole i v limbo skatingu. Aby to všechno stíhal, vstává každý den v pět ráno. Vyhrál už řadu ocenění, zlomil několik rekordů, ale stále tvrdě trénuje.

Největším Keisamovým snem je stát se národním reprezentantem Indie v limbo skatingu. Jeho rodiče jsou na něj moc pyšní. „Chce, aby si ho lidé pamatovali jako šampióna,“ nechal se slyšet chlapcův otec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám