Hlavní obsah

Cestovní kancelář okradli dvakrát za jeden den. Nejprve lupiči, pak policisté

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cestovní kancelář v Buenos Aires se stala terčem přepadení. Přivolaní policisté se sice za lupiči pustili, ale jeden z nich si z pobočky odnesl tašku s penězi. Usvědčily jej záběry z bezpečnostní kamery.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Cestovní kancelář v Buenos Aires si 12. dubna vyhlédla dvojice ozbrojených lupičů. Fyzicky napadli a zranili personál a odnesli si několik set tisíc argentinských pesos v hotovosti (jedna česká koruna v současnosti odpovídá zhruba stovce pesos).

Když odešli, zavolali zaměstnanci okamžitě policii, která na místo dorazila za zhruba deset minut. Tři policisté provedli krátký výslech přítomných a vydali se za lupiči. Ale po chvíli si jeden zaměstnanec všiml, že z kanceláře zmizela taška s dalšími čtyřmi miliony pesos (přibližně 40 tisíc korun), které si lupiči nevšimli.

Původně se zdálo nepravděpodobné, že by kradli policisté, ale zaměstnanec si byl naprosto jistý, že taška byla před příjezdem policistů na svém místě. Další důkaz pak poskytly záběry z bezpečnostní kamery, na nichž bylo vidět, jak jeden policista tašku odnáší.

Majitel firmy si však i přesto pořád myslel, že policie tašku odnesla například jako důkaz, ale záhy se ukázalo, že o ní není žádná zmínka ani v policejním hlášení o zásahu. V tu chvíli začalo také dávat smysl, proč policisté z kanceláře v sedmém patře odcházeli po schodech. Chtěli se vyhnout kameře ve výtahu, ale zachytila je kamera ve vstupní hale.

Při domovní prohlídce se u jednoho z policistů našlo značné množství hotovosti a všichni tři byli zadrženi. Zbylí dva však podle serveru La Nacion vytrvale tvrdili, že o ničem nemají nejmenší tušení a nikdy by je nenapadlo, že mají za kolegu zločince.

Zloději na sebe sami zavolali policii. Potřebovali pomoct s lupem

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám