Hlavní obsah

Časopis vyhlásil soutěž o pobyt s kanibaly

LONDÝN

Britský časopis Zoo Weekly vypsal zcela unikátní soutěž, jejíž vítěz získá zájezd na Novou Guineu, kde stráví dva týdny ve společnosti kanibalů. Ve středu o tom informoval zpravodajský server Ananova.

Foto: Vratislav Konečný

Pohled na masiv Kralického Sněžníku, v údolí pod ním leží Dolní Morava, výstavní resort Pardubického kraje.

Článek

Výherce se však do džungle nevydá sám, nýbrž se znalcem v oboru. Reg Barker z anglického Devonu již před 25 lety s kanibalskými kmeny nasbíral několik zkušeností. Podle jeho vlastních slov se kanibalové chovali velice přátelsky. 

S manželem jet nechtěla

Barker se měl do džungle původně vydat se svou manželkou Genny, ta si však svůj plán na poslední chvíli rozmyslela. Našla mu za sebe náhradu, dotyčný však rovněž nakonec vycouval.

Reg se proto obrátil na veřejnost a případnému zájemci nabídnul odměnu ve výši 2 tisíce liber (asi 97 tisíc korun).  

Za kanibaly bez mapy a mobilu

Nikdo se však zlákat nenechal, proto vzal časopis hledání vhodného adepta do vlastních rukou a dokonce mu za to hodlá zaplatit. Půjde skutečně o takřka nadlidský výkon.

Oba výletníci nedostanou k dispozici mapu ani mobilní telefon a budou zcela odkázáni na novoguinejský kmen. Barker však ujišťuje, že tamní kanibalové obyvatele západu již čtyřicet let nepojídají.  

Do soutěže se mohou přihlásit čtenáři, kteří do redakce zašlou svou nedávnou fotografii a úvahu o délce 25 slov, v níž jasně popíší, jak chtějí zvítězit.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám