Hlavní obsah

Camerona čeká stěhování z Downing Street, premiérského kocoura nikoliv

Novinky, vps

Odcházející britský premiér David Cameron se ve středu bude stěhovat z oficiálního sídla ministerského předsedy v Downing Street číslo 10. Kocour Larry, který tam také pobývá, ale zůstane. Jakožto hlavní lovec myší při úřadu vlády totiž není majetkem Cameronových, ale státu.

Foto: Profimedia.cz

Kocour Larry

Článek

„Je to kočka státního zaměstnance a nepatří Cameronovým, takže zůstává,“ citoval web BBC News z prohlášení mluvčího vlády.

Larry se do premiérského sídla nastěhoval v roce 2011 poté, co kamery během jednoho televizního přenosu zachytily v domě potkana.

Kocour se měl postarat o snížení stavu hlodavců, nicméně média si brzo všimla, že Larry je lenoch a nějaké myši ho vůbec nezajímají. Na to vtipně reagoval úřad premiéra na oficiálních stránkách vlády, kde stojí, že kocour se stále věnuje taktickému plánování.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Stěhovací vůz u Downing Street 10Video: Reuters

Větší pozdvižení než lovem myší tak vzbudil spíš svými bitkami s kočkou Freyou, patřící rodině ministra financí George Osbornea, který žije vedle v čísle 11. [celá zpráva]

Cameronovi si ho ale zamilovali, stejně jako novináři, kteří ho neustále rozmazlovali. Teď se čeká na to, jak si Larry sedne s nastupující premiérkou Theresou Mayovou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám