Hlavní obsah

Bývalý čínský milionář dnes prodává na ulici klobásy a splácí dluhy s úsměvem na tváři

Ještě před pár lety byl Tang Ťien milionář. Úspěšný čínský restauratér se však rozhodl investovat do nového oboru, což se mu vůbec nepovedlo. Kvůli narustajícím dluhům musel vyhlásit bankrot, pořád se ale snaží dívat na svět pozitivně a usilovně pracuje na splacení svého dluhu. Pouliční stánek s klobásami je nyní symbolem jeho vůle.

Foto: Bez zdroje

Bývalý milionář dnes splácí dluhy prodejem klobás.

Článek

Vlastnil síť restaurací a peněz měl na rozdávání. V roce 2005 se ale rozhodl, že začne investovat do projektů krajinného inženýrství, což se ukázalo jako špatný nápad. I když mu jeho okolí doporučovalo, aby prostředky vložil raději do bezpečnějších investic, svoji chybu si podnikatel uvědomil příliš pozdě.

Kvůli vysokým dluhům, které přesáhly v přepočtu 100 milionů korun, byl nucen prodat v podstatě všechen majetek a vyhlásit bankrot. Rozhodl se však, že se k nim postaví čelem, a otevřel si malý stánek, kde prodává klobásy, a z vydělaných peněz dluhy postupně splácí.

„Když jsem se narodil, tak jsem nic neměl. Tak proč bych se toho měl bát teď? Musíme se naučit čelit těžkostem života a stále kráčet kupředu,“ hýří optimismem 52letý podnikatel, jenž se vrací k dobám, kdy vlastnil restaurace, avšak v mnohem menším měřítku.

Reportáž z jeho stánku v provincii Če-ťiang se nedávno stala virální. Bývalý milionář vyzývá všechny, kdo musí čelit životním problémům: „Musíme si udržet pozitivního vnitřního ducha, který se nikdy nenechá porazit.“

Silvestrovská večeře u Gordona Ramsayho? Připravte si peněženku

Muži

Reklama

Výběr článků

Načítám