Hlavní obsah

Britský imigrační úředník byl obviněn, že je sám nelegální migrant

Ve Velké Británii se na konci roku objevila zpráva, že úřady podezírají pracovníka imigračního oddělení kvůli tomu, že sám v zemi pobývá nelegálně. Britské úřady potvrdily, že se jedná o muže, který byl zatčen i v nesouvisejícím případu společně se svými třemi kolegy.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K události došlo již 6. prosince, ale informace o ní se objevily až těsně před koncem roku. Nechtěným hlavním hrdinou celého případu je pracovník britské pohraniční stráže v Doveru, jenž čelí obvinění, že na britské půdě pobývá nelegálně.

Podle dostupných informací jde o muže ve věku 35 až 40 let původem z Balkánu, který do Británie přišel před zhruba dvaceti lety.

Ukázalo se, že ve vstupních formulářích lhal o zemi svého původu, aby získal povolení k pobytu. Deník Daily Mail v této souvislosti připomíná, že se na konci 90. let mnoho Albánců v Británii vydávalo za Kosovany, aby v Británii získali azyl.

Později prošel i kontrolou trestního rejstříku a předchozích zaměstnání, takže mohl získal práci u pohraniční stráže.

Vedle porušení imigračních předpisů byl navíc společně s dalšími třemi členy pohraniční stráže obviněn z pochybení při výkonu veřejné funkce a spiknutí za účelem krádeže. Policie prohledala jejich domy a zabavila jim elektronická zařízení. Všichni čtyři byli okamžitě postaveni mimo službu a dočasně putovali do vazby. Vyšetřováni však budou na svobodě.

„Od našich zaměstnanců očekáváme nejvyšší standardy. Jakmile se dozvíme o podezření z protiprávního jednání, důsledně je prošetříme a neváháme přijmout rázná opatření,“ řekl k případu mluvčí britského ministerstva vnitra.

Test z rodné řeči pohřbil imigrantovu žádost o trvalý pobyt

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám