Hlavní obsah

Britská tajná služba bude bořit stereotypy o popíjení martini

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská tajná služba MI5 se rozhodla, že začne bořit stereotypy o pití martini a založí si instagramový účet. Sdílením skutečných příběhů svých zaměstnanců nebo materiálů ze své minulosti chce zlepšit povědomí veřejnosti o své činnosti.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Účet na sociální síti, na které se sdílí především fotografie, „je pro většinu organizací rutina, ale je to mnohem zajímavější, když je vaší prací udržet tajemství,“ uvedl ředitel MI5 Ken McCallum.

Kontrarozvědka ale podle něj nemůže žít „ve vlastní bublině“. Chce jít s dobou a modernizovat vystupování, zároveň se ale podle McCalluma nemůže stát ze dne na den „otevřenou knihou“.

Češka, která dostala příležitost starat se o instagram Alžběty II.

Styl

MI5 patří ve vstupu na sociální sítě k nejpomalejším tajným službám, její účet ale za prvních osm hodin začalo sledovat přes 44 tisíc uživatelů a zanedlouho měl účet skoro 80 tisíc sledujících.

Pro srovnání americkou Ústřední zpravodajskou službu (CIA) sleduje na Instagramu 380 tisíc lidí. Česká Bezpečnostní informační služba (BIS) nemá instagramový účet, na Twitteru je ale už přes deset let a sleduje ji 23 tisíc lidí.

Přišel, vytvořil rekord, odešel. David Attenborough opouští Instagram

Koktejl

Ani taková čísla nejsou nic oproti rekordním účtům slavných osobností. Když si koncem minulého roku zakládal instagramový profil herec Rupert Grint, představitel Rona Weasleyho z kouzelnických filmů o Harrym Potterovi, nasbíral milion sledujících za čtyři hodiny a jednu minutu. Překonal tak rekord britského přírodovědce Davida Attenborougha, jenž to zvládl z nuly na milion o zhruba 40 minut pomaleji.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám