Hlavní obsah

Britka je sms rekordmankou, napíše 26 slov za 26 sekund

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Salford

Angličanka Melissa Thompsonová je nejrychlejší pisatelkou textových zpráv na světě. Na svém mobilním telefonu dokázala na klávesnici vyťukat 26 slov včetně čísel za necelých 26 vteřin. Sedmadvacetiletá žena přitom k rekordu přišla téměř náhodou, když byla vyzvána v obchodním centru, aby se pokusila pokořit současný rekord, uvedl britský Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Současný rekord v psaní sms zpráv je 26 slov za necelých 26 sekund Angličanky Melissy Thompsonové. Ilustrační foto

Článek

Text o 26 slovech, do čehož se nepočítá číselný údaj či znaky jako pomlčka a uvozovky, dokázala mladá Angličanka napsat přesně za 25,94 vteřiny. Dosavadní rekord o stejném textu byl přitom téměř o 10 sekund delší. Američan Franklin Page se svými 35,54 vteřiny tak za Melissou výrazně zaostává.

Thompsonová pocházející z anglického Salfordu se přitom k smskovému úspěchu dostala, když byla nakupovat se svým přítelem Chrisem Daviesem. Dvojice byla vyzvána, aby se pokusila pokořit rekord v napsání poměrně krkolomné sms zprávy a Melisse se ho nečekaně podařilo překonat. Mladou ženu teď čeká poslední ověření průběhu psaní sms a pokud bude vše uznáno, nic jí nebrání v zápisu do Guinnessovy knihy rekordů.

Dříve její prsty nebyly tolik v kondici

„Jsem zvyklá posílat hodně sms zpráv. Příteli obvykle tak 40 až 50 denně, takže jsme věděli, že píšu rychle. Než jsem ale začala chodit do práce, tolik zpráv jsem nepsala a musím říct, že moje prsty nebyly příliš ve formě. Je to opravdu šok zjistit, že textovky píšu nejrychleji na světě,“ uvedla Angličanka.

Pokud byste si chtěli zkusit celý anglický text napsat, jeho znění je následující: "The razor-toothed piranhas of the genera Serrasalmus and Pygocentrus are the most ferocious freshwater fish in the world. In reality they seldom attack a human' in just 25.94 seconds."

Reklama

Výběr článků

Načítám