Hlavní obsah

Bizarní soutěž zná šampiona. Vydržel ležet 55 hodin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na první pohled nic složitého. Lehnout si a vydržet co nejdéle. V tom spočívá pravidelná soutěž organizovaná v Černé Hoře, kde se nedávno konal již 11. ročník „soutěže lenochů“. Zvítězil Žarko Pejanovič, který vydržel s přestávkami na záchod ležet 55 hodin. Později však nespokojen s článkem v místních médiích napadl redakci.

Foto: YouTube Večernji list

Šampion vydržel ležet 55 hodin.

Článek

Pár hodin ležet vydrží sice asi každý, po delší době si ale „závodníci“ začínají stěžovat zejména na bolest svalů, znecitlivělé končetiny a popisují silnou potřebu vstát a protáhnout se. Letošního ročníku se zúčastnilo deset soutěžících, z nichž nejdéle vydržel právě Pejanovič.

Světový rekord v délce čtyř dní a 21 hodin, který vytvořila vloni Dubravka Aksičová, ale nepřekonal. Finanční odměnu ve výši 350 eur (8600 korun), voucher na večeři a víkendový pobyt pro dva si ale přesto odnesl. Stejně tak jako právo chlubit se do konce života titulem z tohoto bizarního šampionátu.

„Nebylo to nic složitého, perfektně jsem si odpočinul od vedra ve městě. Rekord jsem nepřekonal schválně, šetřím si to na příští rok, až bude zorganizované klání mezi všemi dosavadními vítězi,“ řekl místním médiím odhodlaný muž.

Když si ale později přečetl výstup některých médií, pořádně se rozčílil. Podle listu Vijesti pak napadl jednu z redakcí, která se o soutěži vyjádřila údajně s posměškem. Pejanovič měl napadnout novináře a rozbít vybavení redakce. Policie ho později zadržela.

Samotnou soutěž založil jistý Radoje Blagojevič, který si principem soutěže vystřelil ze stereotypu, podle něhož jsou Černohorci líní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám