Hlavní obsah

Barevný den ve Zhoři s sebou přinesl rekordní kýč

Novinky, jky
ZHOŘ

Pod dohledem zástupců pelhřimovského Muzea rekordů a kuriozit uspořádala Základní škola a Mateřská škola Zhoř nedaleko od Jihlavy recesní akci Barevný den, v rámci kterého se na prostranství před školou seskupilo v jediný okamžik 173 lidí - žáků, zaměstnanců a obyvatel obce v růžovém oblečení.

Článek

V poslední době se vyskytlo mnoho pokusů o rekord, souvisejících s hromadnou fotgrafií. Není to dlouho, co známý český fotograf Jan Saudek shromáždil na jednom místě 218 nahých lidí a posléze vytvořil jejich skupinové foto. Vytvořil tím samozřejmě český rekord.

V minulém týdnu se na jedné australské pláži shromáždilo 1010 dívek a žen v bikinách, které společně vytvořily fotografie s největším počtem žen pózujících v koupacím oděvu, to byl pro změnu světový rekord.

Školáci však vytvořili rekord velmi kýčovitý, a tak je jeho nespornou výhodou, že se ho nejspíš nebude nikdo snažit překonat a oni tak zůstanou jeho držiteli po velmi dlouhou dobu.

Škola se rozhodla motivovat své žáky celoročním pořádáním soutěží směřujících k vytváření rekordů, k čemuž slouží ve vestibulu školy stojící maketa Muzea rekordů a kuriozit Pelhřimov, po jehož schodech budou jednotlivé třídy dle svých výsledků symbolicky stoupat vzhůru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám