Hlavní obsah

Angličan na Vánoce schválně štve sousedy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Na konec Vánoc se už netrpělivě těší obyvatelé jedné ulice v anglickém Sonningu. Jejich soused Wiktor Moszczynski jim totiž prý schválně brnká na nervy přehnaným vánočním osvětlením svého domu a nevkusnými, rovněž osvětlenými figurkami Santa Clausů.

Foto: Vratislav Konečný

Ilustrační foto

Článek

Podle převažujícího mínění "už neví, co by si ještě vymyslel". "Ví dobře, že tím lidi v okolí značně rozčiluje, ale přesto dělá osvětlení a výzdobu každý rok větší a větší, aby je naštval ještě víc," řekl jeden z obyvatel listu Daily Mail.

Podle listu vydal 47letý inženýr Moszczynski letos za vánoční osvětlení domu v přepočtu na 7000 eur (asi 230 000 Kč) a za prosinec na něj spotřeboval navíc elektřinu nejméně za 600 eur. Pokusy sousedů přimět radnici, aby nevkusné "divadlo" trochu omezila, ale neuspěly.

"Nejhorší přitom není to neuvěřitelné nahromadění kýče, ale množství lidí, kteří se sem na to chodí koukat z celého města i okolí, takže večer se nedá ulicí málem ani projet, natož pak zaparkovat," postěžovala si listu sousedka Rebecca Ilesová.

Ti, kteří bydlí dále, si ale nestěžují. "Vodím sem svou šestiletou dcerku se na tu nádheru dívat každý večer. Je to fantastické, ještě mnohem lepší než loni," řekla deníku Karen Reevesová.

Reklama

Výběr článků

Načítám