Hlavní obsah

Zisk výrobce počítačů Dell klesl o třetinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DALLAS

Čistý zisk americké společnosti Dell se ve čtvrtém finančním čtvrtletí propadl o 33 procent na 673 miliónů dolarů kvůli slabému prodeji přenosných i stolních počítačů. Oznámila to v noci na pátek firma, který je druhým největším výrobcem osobních počítačů na světě.

Článek

Tržby se ve čtvrtletí končícím 2. února snížily o čtyři procenta na 14,4 miliardy dolarů. Zisk na akcii klesl na 30 centů z 43 centů před rokem. Mírně však překonal očekávání analytiků, kteří jej podle průzkumu firmy Thomson Financial odhadovali na 29 centů.

"Jsme nespokojeni s výsledky společnosti, důležitý je však náš plán pro budoucnost. Podnikáme systematické kroky ke zvýšení efektivity, zlepšení výkonů a přeměně podniku," prohlásil předseda správní rady a nově i generální ředitel společnosti Michael Dell. [celá zpráva]

"Náš podnikatelský model bude lépe sladěný s potřebami našich zákazníků," dodal.

Společnost Dell se díky svému systému přímého prodeje vypracovala v největšího výrobce osobních počítačů na světě. V posledních letech se však potýká s přesycením trhu s levnými počítači a překvapivě slabým prodejem dražších desktopů a notebooků. Loni proto firmu o vedoucí pozici v odvětví připravil konkurent Hewlett-Packard.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám