Hlavní obsah

Za jediný měsíc lidé na Seznamu naplánovali přes 9,5 miliónu výletů

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Seznam.cz spustila na začátku prázdnin nové turistické mapy i s plánovačem tras. Za jediný měsíc, od poloviny července do poloviny srpna, lidé na Mapách naplánovali přes 9,5 miliónu pěších výletů. Mezi nejatraktivnější destinace patřily zámky, hrady, koupaliště, kempy a hory.

Foto: mif, Novinky

Nové turistické mapy

Článek

„Mezi hrady a zámky vévodila tradiční místa. Nejčastěji, a to konkrétně 817krát, byl hledán zámek Červená Lhota, 544krát hrad Kost, nemohlo chybět ani Konopiště (482krát) či Karlštejn (361krát). Zajímavým tipem se zdá být i hrad Sovinec v Nízkém Jeseníku, který uživatelé hledali 245krát,“ uvedl Adam Chvaja, produktový manažer služby Mapy.cz.

Na výsledcích hledání se podle něj podepsalo také teplé počasí, velký zájem byl totiž o koupaliště. „Nejhledanějším místem tak byl aquapark v Čestlicích (402krát) a nově zrenovovaná přehrada v pražské Hostivaři (234krát). Podle výsledků se také ukazuje, že pražští a středočeští plavci nejčastěji vyjíždějí do okolí Brandýsa nad Labem. Na třetím a čtvrtém místě si totiž konkurují jezera Konětopy (230krát) a Lhota (215krát),“ konstatoval Chvaja.

Foto: mif, Novinky

Nový turistický plánovač

Bez povšimnutí uživatelů nezůstala ani mobilní aplikace Mapy.cz. „I zde lidé nejvíce hledali hrady a zámky. Na druhém místě se pak objevily restaurace (1687krát), konkrétně Balounova restaurace U Břízy na pražském Spořilově,“ dodal produktový manažer služby Mapy.cz.

Turistické mapy od Seznamu nabízejí měřítko 1:5000, aktuálně se tak jedná o nejpodrobnější on-line turistické mapy na českém trhu, na kterých jsou vyznačeny všemožné lesní cesty a pěšinky, okótované podrobné vrstevnice, turistické rozcestníky, studánky či například památné a významné stromy. Na mapovém dílu pracovali lidé v Seznamu déle než rok. [celá zpráva]

Foto: mif, Novinky

Nové turistické mapy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám