Hlavní obsah

Uživatelé musí souhlasit, nebo odejít. Facebook aktualizoval svoje podmínky

Novinky, ort

Společnost Facebook aktualizovala svoje smluvní podmínky. Nyní obesílá všechny uživatele sociální sítě, kteří se musí rozhodnout, zda nová pravidla přijdou, či nikoliv. V druhém případě však již nebudou moci svůj profil využívat.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Aktualizovali jsme naše smluvní podmínky, ve kterých lépe vysvětlujeme naše služby a co po všech uživatelích Facebooku vyžadujeme,“ stojí v prohlášení sociální sítě.

Zástupci Facebooku zdůraznili, že novými podmínkami usnadnili uživatelům správu a nastavení údajů, soukromí a zabezpečení. „Vše je teď na jednom místě a kdykoli dostupné v Nastaveních,“ uvedli zástupci sociální sítě.

Snadnější zabezpečení účtu

Facebook uživatelům hned při potvrzování nových smluvních podmínek nabízí několik možností nastavení zabezpečení svého profilu. Na pár kliků tak mohou lidé například vypnout automatické rozpoznávání obličejů na fotkách a videích, díky tomu nebudou automaticky označováni na momentkách, které na sociální síť nahrají jejich přátelé.

„Také jsme aktualizovali naše zásady používání dat a zásady používání souborů cookie, ve kterých jsou zakomponované nové funkce, na kterých pracujeme, a v nichž se vysvětluje víc do hloubky, jak vám vytváříme personalizované prostředí,“ doplnili.

Každý uživatel musí nové podmínky Facebooku odsouhlasit, v opačném případě bude jeho profil po uplynutí stanovené lhůty deaktivován. Do kdy přesně musí lidé podmínky potvrdit, se dozví přímo v informačním e-mailu, který Facebook jednotlivým uživatelům rozesílá.

Mezi nové aktualizace patří:
nové funkce, jako jsou Marketplace, vizuální efekty a nástroje pro usnadnění přístupu
víc podrobností ohledně toho, jak náš systém zpracovává věci, které sdílíte (například text, fotky a videa)
způsob, jak sdílíme informace, systémy a technologie napříč produkty společností Facebooku, včetně WhatsAppu, Instagramu a služby Oculus
přidání Instagramu, služby poskytované společností Facebook Ireland, do zásad o používání dat

Pár týdnů od vypuknutí skandálu

Nové smluvní podmínky přichystal Facebook pro uživatele jen pár týdnů poté, co vypukl skandál týkající se uživatelských dat. V polovině března se ukázalo, že britská společnost Cambridge Analytica vysála data ze zhruba 87 miliónů účtů a využila je k tvorbě nástrojů na podporu Donalda Trumpa během volby amerického prezidenta. [celá zpráva]

Tento měsíc Facebook také oznámil, že údaje prakticky všech uživatelů ze stejnojmenné sociální sítě se mohly relativně snadno dostat do nepovolaných rukou. Bylo to dáno tím, že Facebook umožňoval prakticky od svého vzniku hledat osoby podle e-mailu či telefonu, což mohli takzvaní sběrači dat zneužít. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám