Hlavní obsah

Turistické mapy celého světa nově na Mapy.cz

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milovníci pěší turistiky i cyklisté se mohou radovat. Na portálu Mapy.cz, který provozuje společnost Seznam, totiž od pondělí nově naleznou detailní turistické mapy celého světa. Při největším přiblížení dokonce nechybí ani stínovaný reliéf terénu. Prostřednictvím Mapy.cz je tak nyní možné plánovat výlety i v zahraničí.

Foto: Seznam.cz

Turistická vrstva světa na Mapy.cz

Článek

Turistickou mapu s cyklotrasami spouštíme s předstihem před nadcházející sezónou, abychom v plánovači cyklotras stihli vyladit potřebné detaily. Milovníci cykloturistiky se zároveň mohou včas seznámit s trasami, které budou mít možnost si pro příští sezónu uložit a zobrazit off-line v mobilní aplikaci Mapy.cz,“ vysvětlil Martin Fuks, produktový manažer týmu Mapy.cz.

Světová data jsou čerpána z podkladů OpenStreetMap, které se však zobrazují pomocí vlastního mapového klíče od Seznamu. Jde o stejný klíč, jaký byl doposud používán v České republice a na Slovensku. „Lidé zde najdou turistická a cykloturistická značení i nejpodrobnější zoomy tak, jak je dosud znali z České republiky a Slovenska,“ podotkl Jan Štěpán, produktový manažer Mapy.cz.

„Cyklisté i ostatní turisté si díky vyznačeným vrstevnicím mohou udělat rychlou představu o tom, kde terén stoupá a klesá nebo jak je členitý,“ doplnil Fuks s tím, že vrstevnice celého světa plánují Mapy.cz přidat do konce roku, výškový profil trati pak do jara 2016.

Vyzkoušet turistickou vrstvu je možné přímo na webu Mapy.cz. Na hlavní stránce stačí změnit mapu pomocí příslušného tlačítka v levém horním rohu. Zde se ukrývá turistická mapa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám