Hlavní obsah

Trump spouští vlastní sociální síť

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Bývalý americký prezident Donald Trump plánuje spustit novou sociální síť s názvem Truth (pravda) Social. Podle vlastních slov tím chce ukončit tyranii ze strany velkých technologických gigantů. Trump byl v lednu po útocích svých příznivců na Kapitol zablokován jak na Twitteru, tak na Facebooku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Bývalý americký prezident Donald Trump spouští vlastní sociální síťVideo: Reuters

 
Článek

Svou vlastní sociální síť Trumpova společnost Trump Media & Technology Group (TMTG) má spustit už někdy v příštím měsíci pro první hosty. Neomezeně se k ní bude možné připojit v roce 2022.

Trump podal žalobu na sněmovní výbor vyšetřující lednový útok na Kongres USA

Zahraniční

„Žijeme ve světě, kde má na Twitteru velkou přítomnost Tálibán, ale váš oblíbený prezident byl umlčen,“ napsal Trump ve vyjádření. „Lidé se mě ptají, kdy se někdo těm velkým technologickým gigantům postaví. Nuže, my tak brzy učiníme!“ dodal.

Foto: Eduardo Munoz, Reuters

Bývalý americký prezident Donald Trump

Trump chce vytvořit platformu, která by soupeřila s Twitterem či Facebookem, což se ale podle zahraničních médií zdá málo pravděpodobné. Mnohem reálnější je, že jeho síť bude na úrovni Parleru či Gabu, což jsou sociální sítě vyznačující se snahou o maximální svobodu projevu svých uživatelů.

Trumpa sociální sítě začaly blokovat v lednu poté, co na nich psal o ukradených volbách. Jeho rétorika vedla až k útoku některých jeho příznivců na Kapitol. Twitter pak prezidenta trvale zablokoval, Facebook dočasně, a to nejméně do roku 2023.

Donald Trump, 45. prezident USA

Volby USA

Reklama

Výběr článků

Načítám