Hlavní obsah

Tiscali nabídne připojení k internetu přes telefon za paušál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Společnost Tiscali začátkem příštího roku nabídne českým spotřebitelům možnost připojení k internetu prostřednictvím telefonní linky (dial-up) za měsíční paušální poplatek. Umožní ji to rozhodnutí Českého telekomunikačního úřadu.

Foto: Jan Řehounek

Romantická partie přívozu z pravé strany řeky.

Článek

Ten rozhodl 22. listopadu ve prospěch telekomunikačního operátora Tiscali v rámci jeho sporu s Českým Telecomem ohledně zavedení propojení na bázi účtování FRIACO (Flat-Rate Internet Access Call Origination).

Toto rozhodnutí ČTÚ umožnilo provedení takových změn ve smlouvě o propojení mezi oběma firmami, které umožní implementaci modelu FRIACO pro paušální účtování cen za propojení.

Tiscali tak bude moci poprvé nabídnout svým koncovým uživatelům různé typy paušálních sazeb, časových kreditů a další cenově výhodné balíčky pro vytáčené připojení k internetu, a to zcela nezávisle na Českém Telecomu.

Generální ředitel Tiscali Naveed Gill vítá rozhodnutí ČTÚ a firma podle něj přijde s paušálem na dial-up v prvním čtvrtletí roku 2005. S ohledem na znění tohoto rozhodnutí však jeho zavedení bude omezeno jak geograficky, tak i co do rozsahu produktu.

Anketa

Kolik byste byli ochotni zaplatit za paušál na dial-up?
do 100 korun
16,3 %
150 korun
3,9 %
200 korun
5,9 %
300 korun
27,3 %
400 korun
4,7 %
450 korun a více
2,7 %
dial-up nechci ani zadarmo
39,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 337 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám