Hlavní obsah

The Sun po dvou letech ruší poplatky za internetové zpravodajství

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský bulvární deník The Sun od konce listopadu zruší poplatky za své zpravodajství na internetu, které zavedl přede dvěma lety. Oznámilo to vedení tiskové společnosti News UK, která je součástí firmy News Corporation mediálního magnáta Ruperta Murdocha. Portál britského listu prý nepřilákal očekávaný počet abonentů, kteří by byli ochotni platit týdně dvě libry (76 Kč).

Foto: repro thesun.co.uk

Titulní stránka serveru britského bulvárního deníku The Sun

Článek

Od 1. listopadu nebudou stávající klienti platit za přístup k digitální verzi The Sun a od 30. listopadu bude portál přístupný všem zdarma, upřesnila šéfka News UK Rebekah Brooksová. V prohlášení k zaměstnancům deníku vysvětlila, že tato změna podle ní zlepší postavení listu The Sun v Británii a zvýší počet jeho čtenářů.

Po 30. listopadu zůstanou platby jen za některé vedlejší nabídky portálu The Sun, především za digitální hru Club Dream Team, v níž se uživatel stává manažerem virtuálního fotbalového týmu. Hra podle společnosti News UK, které The Sun patří, přilákala 1,25 miliónu klientů. Placena zůstane také aplikace The Sun Classic, která nabízí verzi listu v pdf.

Éra obsahu zadarmo končí, tvrdil Murdoch 

Ještě v roce 2009 přitom Murdoch tvrdil, že éra obsahu na internetu zadarmo končí. [celá zpráva]

„Internet nastartoval novou mediální revoluci a otevřel dveře mnoha levným metodám, jak se mohou informace dostat k lidem. Ale zprávy nelze vyrábět zadarmo, a proto chceme zpoplatnit naše webové stránky,“ vysvětloval tehdy své záměry Murdoch.

Své rozhodnutí ospravedlňoval tím, že on-line reklama už nestačí na to, aby pokryla všechny náklady na provoz zpravodajských serverů a zbytečně se nesnižovala jejich kvalita.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám