Hlavní obsah

Superpočítače do domácnosti od firmy Tyan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Tyan Computer představila zajímavou technologickou novinku, kterou nazývá jako osobní superpočítač. Systém totiž může obsahovat až osm mikroprocesorů s 64GB operační paměti.

Článek

Zástupci společnosti Tyan uvedli, že jeden systém s osmi mikročipy může podat špičkový výkon až 70 gigaflops, přičemž nezaujímá prostor větší než dva osobní počítače.

Tyan očekává, že novinku takzvaný Typhoon PSC použijí uživatelé pro aplikace náročné na výkon počítače, jako je například zálohování dat, finanční a statistické analýzy či vědecké výpočty.

Stroje rodiny Typhoon PSC "přináší nové produkty s výkonem superpočítačů do kanceláří," uvedli zástupci Tyanu s tím, že věří, že se jejich výrobky postupem času široce rozšíří.

Typhoon PSC v současnosti existuje ve dvou variantách. Ta slabší je postavena na procesorech Intel Pentium D osazených ve čtyřech boxech, z nichž každý nese dva čipy. Stroj obsahuje celkově 32 GB operační paměti standardu DDR2-667/533.

Silnější verze pracuje s osmi procesory AMD Opteron 200, které doplňuje až 64 GB operační paměti DDR400/333.

Oba systémy obsahují čtyři ethernetové porty a až čtyři pevné disky standardu Serial ATA.

Tyan rovněž uvedl, že připravuje systémy založené na nejnovějším procesoru série Intel Xeon 5100. [celá zpráva] Dostupnost tohoto přístroje je očekávána ve třetím kvartálu tohoto roku. Ceny žhavé novinky bohužel společnost neupřesnila.

Počítače Typhoon PSC podporují operační systémy Linux a Microsoft Windows Compute Cluster Server 2003.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám