Hlavní obsah

Středočeské školy dostanou další multimediální techniku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Středočeské školy by měly získat další multimediální techniku, která by učitelům usnadnila vyučování. Krajští zastupitelé dnes schválili návrh, který počítá s modernizací šesti desítek učeben v 31 školách. Pořízení nové techniky má být financováno z evropských peněz.

Článek

Podobný projekt již zastupitelstvo jednou schválilo, počítal však s penězi z takzvaných norských fondů. Tato žádost zatím stále leží v Norsku, uvedla dnes hejtmanova náměstkyně pro školství Dagmar Nohýnková. Celkový rozpočet nového projektu činí 20,3 miliónu korun, povinná spoluúčast kraje je ve výši 7,5 procenta.

Za peníze má být pořízeno 60 interaktivních tabulí, data-video projektorů a počítačů, 57 sad hlasovacího zařízení, 37 bezdrátových tabletů a 59 digitálních vizualizérů. Učitelé také dostanou na 300 notebooků.

Školy by měly získat nové vybavení do konce příštího roku

Starší projekt počítá s pořízením interaktivních tabulí s ozvučením, počítači s LCD monitory, DVD mechanik včetně softwaru, data-video projektorů, digitálních vizualizérů a videorekordérů.

Celkový rozpočet projektu činí 12,3 miliónu korun, z norských fondů bude financováno 85 procent. Norské fondy jsou dalším zdrojem financí vedle známějších strukturálních fondů EU. Finanční mechanismy Norska a Evropského hospodářského prostoru (EHP) vznikly v roce 2004 po přijetí nových zemí do Evropské unie.

Reklama

Související témata:

Související články

Nový počítač: do čeho investovat

Kupujete nový počítač nebo vylepšujete stávající? Možná jste se podobně jako jiní uživatelé ocitli před otázkou, do které z klíčových komponent dnešních...

Výběr článků

Načítám