Hlavní obsah

V Mozille se rodí nový Firefox

Novinky, mif

Vývojáři společnosti Mozilla často experimentují s novými věcmi. Poté, co se pustili do světa mobilních operačních systémů se svým Firefoxem OS, se nyní chystají svůj stejnojmenný internetový prohlížeč převést do HTML, tedy do programovacího jazyku, ve kterém jsou velmi často psány přímo i jednotlivé webové stránky.

Foto: Mozilla

HTML Firefox

Článek

Za projektem HTML Firefoxu stojí Paul Rouget, jeden z programátorů Mozilly. V současnosti se snaží přepsat celé grafické rozhraní tohoto internetového prohlížeče do jazyka HTML.

„Koncept, který se blíží principu aplikací psaných pro web, resp. Firefox OS, je zatím ve fázi nápadu jednoho vývojáře, který na něm pracuje ve svém volném čase,“ uvedl Pavel Cvrček ze serveru Mozilla.cz.

S webovými aplikacemi koketují i další vývojáři

To ale nutně neznamená, že s jeho nápadem se v budoucnu nezačnou zaobírat i další členové vývojářského týmu. S vývojem webových aplikací totiž koketují i další konkurenční společnosti a v dohledné době by mohla jejich popularita vzrůstat.

„Paul Rouget si je pochopitelně vědom toho, že by přepsání grafického rozhraní Firefoxu do HTML bylo velké množství práce. V současné době tak bere projekt jako příspěvek do diskuse, zda by některé části prohlížeče už dnes nešly psát v HTML,“ uzavřel Cvrček.

Kdy, případně zda vůbec, se nový HTML Firefox objeví v nabídce Mozilly, tak zatím není jasné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám