Hlavní obsah

Sázka na soukromí se vyplatila. Firefox Focus si stáhlo už přes milión lidí

Novinky, chm

Před měsícem vydala společnost Mozilla upravenou verzi webového prohlížeče Firefox, která se jmenuje Focus. Jde o velmi jednoduchý browser, který se zaměřuje na co možná nejanonymnější surfování na internetu. Právě to zaujalo již více než milión lidí, jak se nyní tvůrci pochlubili.

Foto: archív tvůrců

Firefox Focus

Článek

„Firefox Focus, v německé verzi Firefox Klar, je velmi jednoduchý prohlížeč zaměřený na anonymní prohlížení. Jeho součástí je blokování sledujících prvků a reklam a při ukončení automaticky smaže všechna uložená data stránek, historii prohlížení a cookies,“ uvedl Michal Stanke ze serveru Mozilla.cz.

Focus je určen výhradně pro mobilní zařízení a od mobilního Firefoxu se velmi liší. Jak je z řádků výše patrné, nehodí se na běžné prohlížení. Ale spíše na stránky, u nichž nechcete, aby někdo věděl, že je navštěvujete.

Foto: archív tvůrců

Firefox Focus

Právě to pravděpodobně zaujalo uživatele nejvíce. „Od svého uveřejnění dosáhl na Google Play celého miliónu stažení, a to je za pouhý měsíc skvělé číslo,“ neskrýval nadšení Stanke. Celkový počet stažení nicméně bude ještě citelně vyšší, neboť kromě Androidu je Focus k dispozici také pro zařízení s operačním systémem iOS od Applu.

„Mozilla nyní nahrála na Google Play první aktualizaci. Ta přináší několik vylepšení – umožní přehrávání videa na celou obrazovku, stahovat soubory všech formátů a notifikace přidává kromě možnosti smazat historii také zkratku pro otevření aplikace,“ uzavřel Stanke.

Stahovat Firefox Focus je možné prostřednictvím odkazů níže:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám