Hlavní obsah

Počítačové hry můžete vychutnávat i zdravě

Novinky, mif

Věhlas japonské společnosti Nintendo, předního výrobce herních konzolí a napínavých herních titulů, je v dnešní době dostatečně známý takřka všem počítačovým uživatelům. Málokoho tak překvapí, že firma Nintendo uvádí zcela revoluční herní systém, který vám dovolí užívat si zábavu zdravě.

Článek

Společnost Nintendo bez oddechu vytváří ojedinělé nápady v oblasti herních konzolí i videoher a snaží se tuto branži přiblížit široké veřejnosti. Tentokrát Nintendo potěší rodiny s dětmi, aktivní jedince ale i všechny ty, kteří se chtějí starat o své zdraví zábavně.

Nintendo Wii Fit

Znáte to, mnoho úkolů, stresu, málo času, manžel unavený z práce, děti vysedávající pasivně u televize či PC. To nejsou optimální podmínky pro nastartování zdravého životního stylu.

Zrodilo se Wii Fit

Nintendo přichází s originálním způsobem, jak se zbavit únavy, v pohodlí domova si zasportovat, zasoutěžit s rodinou a přitom se skvěle pobavit.

Nová hra, respektive fitness program s názvem Wii Fit se na pultech českých obchodů objeví již 25.dubna 2008. Tento program je určen na herní konzoli Wii, která se prodává samostatně.

A jak to celé vlastně funguje?

Krom samotné hry obdržíte při koupi také speciální podložkou Balance Board. Tato bezdrátová podložka podložka, se zabudovanými pohybovými senzory, registruje jakýkoliv pohyb či náklon na základě změny tlaku chodidel na podložku. Navíc umí vyhodnocovat řadu údajů – váhu, BMI, držení těla a další.

Ukázka tréninku rovnováhy

Všechny údaje jsou přenášeny na TV obrazovku, ke které je připojena herní konzole Wii. V obývacím pokoji tak můžete provádět interaktivní aerobik, posilování, jógu nebo trénovat rovnováhu. Stačí si jen stoupnout na podložku a sledovat svého virtuálního trenéra na TV obrazovce.

Ukázka ze hry

Zajímavostí mohou být minihry, které jsou součástí celého kompletu. Můžete například závodit ve slalomu, skoku na lyžích, v kroucení obručí nebo hlavičkování míčů.

Historie herních systémů Nintendo
Nintendo Entertainment System1983
Game Boy1989
Super Nintendo Entertainment System1990
Nintendo 641996
Nintendo GameCube2001
Game Boy Advance2001
Nintendo DS2004
Wii2006

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám