Hlavní obsah

Počítače zrychlí díky aktualizaci Windows 11

Už od loňského léta si řada uživatelů stěžuje na to, že jejich počítače nefungují na plný výkon. A to kvůli operačnímu systému Windows 11, který obsahuje chybu zpomalující disky. Nyní Microsoft konečně avizoval, že bude vydána oprava – díky této aktualizaci tedy počítače zrychlí.

Microsoft představuje nový operační systém Windows 11Video: archív tvůrců

 
Článek

Nepůjde přitom o zanedbatelné zrychlení. Zmiňovaná chyba z loňského roku totiž způsobovala zpomalení zápisu některých jednotek až o 50 procent.

Už v prosinci sice americký softwarový gigant vydal opravný patch s označením KB5007262, který však nefungoval ve všech případech korektně. Uživatelé reportovali problémy i nadále, proto se celé záležitosti stále věnovali programátoři Microsoftu až doposud.

Podle serveru PC World je totiž již hotová oprava s označením KB5008353, která by konečně měla celý problém vyřešit. Vydána bude jako volitelná aktualizace v rámci pravidelných updatů, které vychází vždy na druhé úterý v měsíci – tedy aktuálně na 8. února.

Microsoft odhalil novou verzi Windows 11. Chce konkurovat Googlu

Software

Lákadla Windows 11

Windows 11 přinášejí zcela inovovaný design, pro který je typická světlemodrá barva, nové ikony či zakulacené rohy oken a nabídek. Zcela nová je také nabídka Start, která se nyní nachází uprostřed hlavní lišty, podobně jako další zástupce aplikací – prý aby byla uživatelům „blíže na dotek“.

Novinkou jsou Windows Widgets. Podobnou vychytávku známe už z mobilních platforem, v podstatě půjde o živá okna, ve kterých se budou zobrazovat důležité informace, o něž uživatel bude stát. Například zprávy, záznamy kalendáře, upomínky, počasí apod. Jednotlivá okna bude moci uživatel libovolně přerovnávat a upravovat jejich velikost.

Foto: archív tvůrců

Ukázka Windows 11

Zástupci podniku zdůraznili, že celý systém byl navržen tak, aby práce byla svižnější a příjemnější. Kromě upravené nabídky Start je to vidět například i na aktualizacích, které by měly být zhruba o polovinu menší než v případě Windows 10. Všechna vylepšení by se tak k uživatelům postupně měla dostat rychleji.

Velký důraz byl v nové verzi systému kladen také na hráče. Microsoft slibuje, že v jedenáctkách se budou jednotlivé tituly načítat daleko rychleji. Zároveň díky podpoře technologie AutoHDR nabídne operační systém Windows 11 špičkovou grafiku u jednotlivých titulů i bez zásahu vývojářů.

Foto: archív tvůrců

Ukázka Windows 11

Reklama

Související témata:

Související články

FOTO: Nové vychytávky ve Windows 11

V úterý byl vydán dlouho očekávaný operační systém Windows 11, ten přináší ve srovnání s předchozími desítkami zcela nový design. Neplatí to přitom jen...

Modrá obrazovka smrti se vrací do Windows 11

Snad nic nedokáže zkazit náladu tak, jako když při práci na počítači najednou vyskočí modrá obrazovka smrti (Blue screen of death, BSoD). Tak zpravidla končí...

Výběr článků

Načítám