Hlavní obsah

Nejčastěji u Firefoxu lidé řeší problémy s vyhledáváním

Novinky, mif

Společnost Mozilla si prostřednictvím Firefoxu nechává od lidí zasílat informace o výkonu prohlížeče. Díky nim může monitorovat, jaké rozšíření jej nejvíce zpomalují a co způsobuje jeho pády. Jedním z nejčastějších problémů, se kterým se uživatelé potýkají, je změněné vyhledávání v adresním řádku.

Článek

Změnit poskytovatele vyhledávání je možné dvěma způsoby. „Buď si ho uživatelé ručně změní v rámci konfigurační stránky about:config nebo je tato změna výsledkem instalace externího softwaru, který provede změnu na jiný vyhledávač,“ uvedl Pavel Cvrček ze serveru Mozilla.cz.

„Pokud externí software uvedenou předvolbu změní bez přání uživatele, má bohužel malou šanci vědět, jak provést navrácení výchozí hodnoty. Snad jedině provést obnovu instalace Firefoxu,“ konstatoval Cvrček.

Foto: Novinky

Konfigurační stránka about:config

Změnit poskytovatele vyhledávání je možné po zadání příkazu about:config do adresního řádku. V nabídce je pak nutné najít předvolbu keyword.URL, po jejím rozkliknutí je možné poskytovatele libovolně měnit.

Problém s programy třetích stran, které mění poskytovatele vyhledávání, bude řešit nová verze internetového prohlížeče Firefox 19. Ta ale vyjde až příští rok, protože aktuálně je k dispozici teprve verze 17.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám