Hlavní obsah

Lidé si stáhli tři miliardy doplňků pro Firefox

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Mozilla se na svých oficiálních internetových stránkách pochlubila, že uživatelé Firefoxu stáhli do svých počítačů již tři miliardy doplňků. Internetový prohlížeč s logem ohnivé lišky nabízel možnost instalace rozšíření jako první na světě.

Článek

„Číslo zahrnuje pouze doplňky stažené z oficiálního serveru s doplňky pro Firefox a nezahrnuje motivy vzhledu,“ uvedl Pavel Cvrček ze serveru Mozilla.cz s tím, že 85 % uživatelů Firefoxu má nainstalováno alespoň jeden doplněk, průměrný uživatel Firefoxu má nainstalováno pět doplňků.

Podle společnosti Mozilla patří mezi nejpopulárnější kategorie, ze kterých lidé doplňky stahují, Soukromí a bezpečnost, Vyhledávače, Záložky a Skiny. Z konkrétních doplňků jsou pak nejstahovanější Adblock Plus, Firebug, No script, Personal Plus i Video Download Helper.

Firefox 14 je na světě

Minulý týden vydala společnost Mozilla v pořadí již 14. generaci Firefoxu. „Asi jako první si všimnete vylepšeného našeptávání v adresním řádku. O této novince, která ve Firefoxu oproti jiným webovým prohlížečům chyběla, se debatovalo delší dobu. Na základě vámi psaného textu vám nabízí nejpravděpodobnější adresu přímo do adresního řádku prohlížeče,“ uvedl Cvrček.

Foto: mif, Novinky

Firefox 14

Další vylepšení se týká zásuvných modulů. Ty bude ve Firefoxu 14 možné povolit pouhým klepnutím. „Funkce, kterou můžete znát například z mobilního Firefoxu, je nyní i na desktopu. Můžete pomocí ní automaticky povolit zásuvné moduly jen na konkrétních stránkách a u ostatních jen na základě klepnutí na prvek na stránce,“ konstatoval Cvrček.

Podle něj bude zásuvné moduly možné povolit pro konkrétní stránku pouhým kliknutím na modrou ikonu stavebnice v levém rohu adresního řádku. Tato funkce bude užitečná například pro uživatele, kteří nechtějí mít neustále povolený flash, ale chtějí občas přehrávat videa na internetu.

Stahovat Firefox 14 je možné zde.

Reklama

Související témata:

Související články

Nadvláda Firefoxu v Evropě pomalu končí

Internet Explorer byl v květnu Chromem sesazen z pozice nejpoužívanějšího internetového prohlížeče na planetě. Podle statistik analytické skupiny StatCounter...

Výběr článků

Načítám