Hlavní obsah

EK plánuje další obvinění Applu kvůli streamování hudby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brusel

Americké firmě Apple hrozí v nadcházejících týdnech z Evropské unie další obvinění z monopolního chování v rámci vyšetřování, které bylo zahájeno na základě stížnosti společnosti Spotify. Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na informovaný zdroj.

Foto: Mike Segar, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Evropská komise loni obvinila výrobce přístrojů iPhone z narušování konkurence na trhu se streamováním hudby kvůli restriktivním pravidlům jeho obchodu s aplikacemi App Store. Firma nutí vývojáře používat v aplikacích pouze její platební systém a brání jim informovat uživatele o jiných možnostech nákupu.

Stejné požadavky se staly předmětem kontroly antimonopolních úřadů také v jiných zemích, včetně USA a Británie.

Apple Music terčem vyšetřování Evropské komise. Kvůli Spotify

Software

EK má podle zdroje poslat Applu dodatečná obvinění stanovená v tzv. dodatečném prohlášení o námitkách. Tato obvinění obvykle posílá EK společnostem, když shromáždí nové důkazy nebo upraví některé body, které podporují případ.

EK, která je úřadem EU pro ochranu hospodářské soutěže, se ke zprávě odmítla vyjádřit.

Spotify je největší předplatitelskou hudební službou na světě. Je jedním z mála evropských globálních úspěchů v oblasti spotřebitelských technologií.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám