Hlavní obsah

PQI vyrábí "kreditku" s kapacitou 16GB

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Miniaturní záznamové médium s kapacitou 16 GB uvede v následujících měsících na trh výrobce flash pamětí PQI. Tloušťka výrobku dosahuje pouhých 3 milimetrů.

Článek

Produkt připomínající tvarem a rozměry klasickou kreditku (84 x 54 x 3 mm), ze které se vysouvá USB 2.0 konektor, nabídne PQI pod názvem U510.

Firma výrobek s kapacitou 16GB označuje jako "nejmenší flash médium na světě". Poprvé jej představila na veletrhu CeBIT 2006 v Německu.

Zařízení je kompatibilní se světem Windows a Mac OS X. K jeho provozu není zapotřebí žádného externího napájení - stačí elektrická energie dodávaná rozhraním USB 2.0 či USB 1.1, se kterým je výrobek také kompatibilní.

Kdy přesně a za kolik se 16GB produkt PQI objeví na trhu zatím jeho výrobce neoznámil. Pokud však přihlédneme k dnešní ceně 4GB flash disků, které lze koupit do 4000 korun, snadno dojdeme k názoru, že za 16GB macka dáme několikanásobně více.  

Reklama

Výběr článků

Načítám