Hlavní obsah

Operátoři MasMovil a Orange se dohodli na spojení aktivit ve Španělsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Madrid/Paříž

Španělská telekomunikační společnost MasMovil a francouzský operátor Orange podepsali závaznou dohodu o spojení svých aktivit ve Španělsku. Firmy to oznámily na konci pracovního týdne. Spojením vznikne druhý největší telekomunikační operátor ve Španělsku po firmě Telefónica, napsala agentura Reuters.

Foto: Muhammad Hamed, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Firmy zahájily exkluzivní rozhovory o sloučení španělských aktivit začátkem března. Hodnota slučovaných aktivit podle nejnovějšího prohlášení činí 18,6 miliardy eur (zhruba 457 miliard Kč).

Dohodu ještě musejí schválit antimonopolní regulátoři a další příslušné úřady. Firmy předpokládají, že transakci dokončí nejpozději ve druhé polovině příštího roku.

Francouzský operátor Orange dostal pokutu 350 miliónů eur

Mobil

"Tato dohoda otevírá cestu k vytvoření společného podniku spojujícího aktivity firem Orange a MasMovil v jednoho silného operátora. To umožní investice do mobilních služeb páté generace a optické sítě, z čehož budou těžit zákazníci po celém Španělsku," uvedla šéfka společnosti Orange Christel Heydemannová.

"Očekáváme, že to podpoří hospodářskou soutěž, digitalizaci a inovace na španělském trhu," prohlásil šéf MasMovilu Meinrad Spenger.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám