Hlavní obsah

On-line hry: Mezihernové turnaje se vrací

Novinky, Jakub Trulík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jsou tomu dva roky, co byl odehrán poslední mezihernový turnaj v rámci největší česko-slovenské pravidelné tour, jež u nás kdy probíhala. Tento týden hráče zastihla skvělá zpráva, poněvadž se k nám právě tato soutěž vrací.

Článek

Novou historii mezihernových turnajů zahájí Counter-Strike

Mezihernové turnaje se u nás hrály už od samotných počátků heren sítě PG Cyber Café, podle nichž byly později přejmenovány na PG Cyber Tour. Největší oblibě se tzv. "meziherňáky" těšily zřejmě kolem roku 2006, kdy se jejich pravidelná návštěvnost dostala do tak neuvěřitelných čísel, že byly zapojeny i herny z Maďarska. Ovšem v roce 2007 začala účast značně upadat a pořadatelé ze společnosti ProGamers nejprve omezili počet zapojených heren a poté dokonce sérii museli zrušit.

Po dvou letech ale hráče zastihla senzační zpráva, kdy se na tuto u nás jednoznačně nejtradičnější formu soutěže rozhodla navázat společnost PLAYzone, která začíná od úplných základů, jež se silně podobají právě těm, které stanovily pozdější úspěch soutěže. Shod nalezneme hned několik. Fanoušky určitě potěší zapojení tradičních a špičkových heren PGCC Nový Smíchov, PGCC Velký Špalíček, BattleZone Praha a Cyber Café Babylon. V jednání je také bratislavský partner STORM Games Club.

Prvně zvolenými hrami je dvojice nejhranějších online stříleček, tedy Counter-Strike 1.6, jenž se u nás už dlouhá léta těší přední oblibě, jak online, tak i v minulosti právě na mezihernových turnajích a Counter-Strike: Source, mladší bratříček 1.6, v němž zástupci z Čech a Slovenska patří mezi absolutní špičku. Důkazem toho je například celek Reason Gaming, který okupuje medailové pozice všech světových akcí.

Pořadatelé ale zároveň nevyloučili v případě úspěchu přidání dalších titulů. My si zatím můžeme pouze tipovat, ale pokud se tak stane, půjde zřejmě o TrackMania, FIFA či Call of Duty, které u nás mají rovněž obrovskou hráčskou základnu. O rozšíření počtu heren dosud nebyla řeč, ale je jisté, že se i ostatní budou chtít do tohoto kolosu zapojit. Více se zřejmě dozvíme po 23. lednu 2010, kdy proběhne vůbec historicky první "meziherňák" pod taktovkou PLAYzone.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Ze Švédska si vezeme dvě medaile

Minulý týden jsme vás informovali o tom, že na švédskou offline akci vyrazil autobus plný českých a slovenských hráčů, kteří na poslední větší akci tohoto roku...

Výběr článků

Načítám