Hlavní obsah

Nové logo Microsoft používal už v reklamě na Windows 95

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Microsoft změnila koncem minulého měsíce svoje logo. Typicky černou barvu vystřídaly čtyři barevné čtverce. Téměř totožné logo ale již americký softwarový gigant použil před 17 lety v televizní reklamě na Windows 95. Upozornil na to server Neowin.

BEZ KOMENTÁŘE: Stará reklama na Windows 95

 
Článek

Nové logo představené minulý měsíc a to z roku 1995 se od sebe liší prakticky jen barvou levého horního čtverce. Zatímco dříve byl oranžový, novinka už má červenou barvu. Podle mluvčího Microsoftu ale inspirace pochází odjinud: „Nové logo společnosti Microsoft vychází z loga našeho obchodu, kterým byla inspirována také vlajka Windows.“

Foto: Microsoft

Logo Microsoftu z reklamy na Windows 95

Důvod, proč na konci srpna americký softwarový gigant změnil svoje logo po 25 letech, je prostý. Snaží se sjednotit design všech svých produktů. „Od Windows 8 přes herní služby na Xboxu a Windows Phone 8 až po novou verzi kancelářského balíku Office – uvidíte společný vzhled napříč všemi těmito produkty,“ uvedl Jeff Hansen, šéf firemní strategie Microsoftu.

Foto: Microsoft

Nové logo Microsoftu

Podle něj se tak firma připravuje na novou éru, kdy lidé budou zvyklí používat produkty Microsoftu nejen u počítačů, ale také u telefonů, tabletů a televizorů. „Značka Microsoft představuje mnohem více než pouhá loga či názvy produktů. Máme štěstí, že hraje roli v životě více než miliardy lidí každý den,“ doplnil Hansen.

Foto: Microsoft

Staré logo Microsoftu

Letošní rok je pro Microsoft jedním z nejdůležitějších za poslední desetiletí. Kromě nových operačních systémů pro počítače a chytré telefony se totiž chystá na trh uvést také nový počítačový tablet Surface. [celá zpráva]

Microsoft představil nové logo

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám