Hlavní obsah

Nejnovější Pentium M v notebooku od Epsonu

Novinky, Michal Němejc (michal.nemejc@novinky.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Epson v Japonsku uvedla na trh jedny z prvních přenosných počítačů, které jsou založeny na nedávno představených procesorech Pentium M s jádrem Dothan.

Foto: Jitka Doubravová

Fanoušci s fotbalisty 1.FK Příbram na konci sezony

Článek

Srdcem nových notebooků je čipová sada Intel 855GME doplněná procesory Pentium M 735 (1,7 GHz), 745 (1,8 GHz) nebo 755 (2,0 GHz). Všechny tři čipy jsou založeny na novém 0,09mikronovém jádru Dothan, které přináší kromě nižší spotřeby energie také dvojnásobnou velikost vyrovnávací paměti druhé úrovně.

Pro zákazníky, jenž hledí především na cenu, je připravena i verze s levnějším procesorem Celeron M 330, který pracuje na taktovací frekvenci 1,4 GHz. Tento nejlevnější notebook vybavený dále 256 MB operační paměti a 20GB pevným diskem přijde v přepočtu asi na 32 tisíc korun. Naopak cena nejvýkonnějšího modelu s Pentiem M 755 je přibližně 54 tisíc korun.

Nové přenosné počítače přitom patří se svými rozměry 275x235x25-31 mm a hmotností 1,54 kg do kategorie ultralehkých notebooků. Slušná je i výdrž, přičemž výrobce udává téměř pět hodin práce na baterie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám