Hlavní obsah

MP3 sluchátka mohou zavinit smrt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tak už i běžná sluchátka k levným MP3 přehrávačům mohou zavinit smrt. Zdravý člověk se jich však podle vědců z organizace Beth Israel Medical Centre, kteří prováděli výzkum na toto téma, bát nemusí.

Foto: Profimedia.cz

Podle nové studie mohou zabíjet už i obyčejná sluchátka.

Článek

Na pozoru by se ale měli mít kardiaci, kteří používají srdeční stimulátory. Magnetická interference ze sluchátek podle výzkumů dokázala dočasně vypnout tyto přístroje na vzdálenost tří centimetrů.

Výzkumníci tak upozornili pacienty, aby sluchátka raději nenosili zavěšené na krku, tedy v blízkosti srdce. Na uších jsou zcela bezpečné. Alespoň do doby další studie, která to vyvrátí.

Zabíjet mohou i baterie z mobilních telefonů

Exploze mobilního telefonu podle všeho loni zabila jihokorejského dělníka nedaleko Soulu. Muž měl mobil umístěn v náprsní kapse.

Zpravodajcům z agentury Yonhap se podařilo vyzpovídat lékaře Kima Hoona, který zasahoval v místě neštěstí. Podle něj měl muž popálenou levou stranu hrudníku a zlomenou páteř včetně několika žeber.

"Domnívám se, že tlaková vlna výbuchu poškodila jeho srdce a plíce. To bylo příčinou smrti," uvedl Hoon. Kosti si muž podle lékaře mohl zlomit po následném pádu.

Reklama

Výběr článků

Načítám