Hlavní obsah

Sázka na klasiku zabrala. Předobjednávky LG G6 se šplhají do desetitisíců

Novinky, chm

Společnost LG se letos odhodlala k radikálnímu kroku. Revoluční modulární smarpthone pohřbila a místo něj nabídla nástupce, který se vrací ke klasické konstrukci. A jak se nyní ukazuje, byla to cesta správným směrem. Zájem o novinku je totiž velmi slušný, uvedl server ZD Net.

LG G6Video: LG Electronics

 
Článek

LG G6 se zatím nabízí pouze v rámci předobjednávky, a to navíc jen ve vybraných státech. Česko mezi nimi není.

Přestože je nabídka tedy velmi omezená, za první čtyři dny si podle serveru ZD Net objednalo novou vlajkovou loď od LG na 40 000 lidí. Problém pro případné zájemce evidentně nepředstavuje ani pořizovací cena, která rozhodně nepatří mezi nejnižší. Například v Anglii se přístroj nabízí za 700 liber, tedy v přepočtu zhruba 22 000 korun.

Foto: archív výrobce

LG G6

Za jakou sumu a kdy přesně se novinka bude nabízet v tuzemsku, zatím není jasné. Lze nicméně očekávat, že cena se bude nastavena zhruba stejně jako v zahraničí.

Odolnost a širokoúhlý displej

LG G6 staví na čtyřjádrovém procesoru Snapdragon 821. U něj budou dvě jádra udávat pracovní tempo při 2,4 GHz a další dvě při hodnotě okolo 2 GHz. Výkonem si polepšil i grafický čip Adreno, u něj se takt zvýšil z 624 MHz na 650 MHz. To by se mělo pozitivně projevit především při hraní her. Přístroj má k dispozici 4GB operační paměť a úložný prostor s kapacitou až 64 GB.

Foto: archív výrobce

LG G6

Foto: archív výrobce

LG G6

Nejen uvnitř přístroje se vylepšovalo, například konstrukce nabízí citelně vyšší odolnost. Splňuje totiž certifikaci IP68, novinka tak může být ponořena do hloubky až dvou metrů po dobu 30 minut. Navíc se přístroj chlubí také armádním standardem MIL-STD 810G. To znamená, že by měl přístroj bez újmy obstát i při pádech z výšky na zem, stejně jako ve velmi prašném prostředí.

Velkou předností modelu LG G6 je i použitý displej. Dotykový panel s úhlopříčkou 5,7 palce je totiž velmi širokoúhlý, má poměr stran 18:9. Rozlišení je pak 2880 x 1440 obrazových bodů. Z další výbavy se sluší vyzdvihnout dvojitý objektiv na zadní straně přístroje, stejně jako čtečku paměťových karet. Vše mimochodem pracuje pod operačním systémem Android 7.

LG G5 v akci

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

První modulární smartphone v prodeji

LG se loni snažilo uspět s vůbec prvním komerčně dostupným modulárním smartphonem na světě. Model G5 měl začít psát úplně novou kapitolu mobilního světa. Model G5 měl začít psát úplně novou kapitolu mobilního světa. Jenže po necelém roce se ukazuje, že šlo spíše o slepou uličku.

Modulární elektronika staví na principu výměny. Když uživateli nějaký hardwarový díl v jeho přístroji nevyhovuje, jednoduše jej vymění za jiný, lepší. Přesně tak fungoval i loňský top model G5. Jenže uživatelé o něj neměli v uplynulých měsících příliš valný zájem, kvůli čemuž se výrobce odhodlal tak trochu k radikálnímu kroku.

Modulární smartphony vedení podniku zcela zavrhlo a u novinky zvané G6 se místo vymýšlení nových technologií soustředí hlavně na to, co lidé skutečně využijí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám