Hlavní obsah

První modulární smartphone příliš netáhne

Novinky, ort

Společnost LG se v letošním roce snaží uspět na trhu s vůbec prvním komerčně dostupným modulárním chytrým telefonem. Zájem o model G5 ale rekordy v prodejích rozhodně netrhá. To je patrně i jeden z důvodů, proč mobilní divize jihokorejského elektronického gigantu skončila ve ztrátě. Upozornil na to server Android Authority.

BEZ KOMENTÁŘE: LG G5 v akciVideo: LG

 
Článek

Podle zveřejněné zprávy s finančními výsledky LG prodalo od dubna do června celkově jen 13,9 miliónů chytrých telefonů. I když se toto číslo může zdát vysoké, je potřeba si uvědomit, že ve zmiňované sumě není započítána jen vlajková loď G5, ale všechny aktuálně nabízené smartphony tohoto výrobce.

Foto: archív výrobce

LG G5

Od prvního modulárního smarpthonu se přitom očekávalo, že potáhne zisky mobilní divize směrem nahoru. Ve výsledku je tomu ale přesně naopak, za poslední kvartál tak divize chytrých telefonů skončila ve ztrátě 132 miliónů dolarů, tedy více než 3,2 miliardy korun.

Chytrý telefon LG G5 vypadá na první pohled jako obyčejný mobil, má však navíc odnímatelnou celou spodní stranu. Místo ní je možné vložit do útrob smartphonu jiné moduly.

Foto: archív výrobce

Fotografický modul zvaný LG Cam Plus

Foto: archív výrobce

Fotografický modul zvaný LG Cam Plus

Adaptér Hi-Fi Plus s B Play má speciální sluchátkový konektor, který je napojen na elektroniku od společnosti Bang & Olufsen. Dokáže přehrávat hudbu ve 32bitové kvalitě a podporuje 383kHz audia. V praxi se tak telefon s tímto adaptérem promění na kapesní hi-fi přehrávač.

Druhý modul, zvaný LG Cam Plus, navíc telefonu přidá dvě hardwarová tlačítka (spouště kamery a fotoaparátu) a rolovací kolečko, kterým je možné zoomovat a zároveň měnit nastavení fotoaparátu.

Zmiňované moduly se nicméně k telefonu dokupují zvlášť. Nabídka modulů by se měla postupně podle dřívějších prohlášení výrobce rozrůstat. Zda tomu tak skutečně bude, ukáže nicméně až čas, respektive zájem ze strany zákazníků.

Foto: archív výrobce

LG G5

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám