Hlavní obsah

Panasonic v Evropě končí s mobily, vzdává boj s konkurencí

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Panasonic se rozhodla, že na evropském trhu již nebude dále nabízet mobilní telefony. Důvodem má být příliš silná konkurence. Uvedl to list Nikkei s odvoláním na důvěryhodné zdroje přímo ze zázemí firmy.

Foto: Novinky

Chytrý telefon Panasonic Lumix

Článek

Panasonic odešel z evropského trhu už před sedmi lety. Koncem loňského roku, těsně před Vánocemi, ale zástupci firmy ohlásili velký comeback a rozhodli se nabídku oživit především vlastními chytrými telefony s operačním systémem Android.

Zájem zákazníků však nebyl tak vysoký, jak vedení firmy očekávalo. Podle původních odhadů měly totiž prodeje v Evropě v následujících třech až čtyřech letech vzrůst na 15 miliónů přístrojů ročně.

Výsledky za rok 2012 však budou podle dosavadních odhadů desetkrát nižší. Pro srovnání, konkurenční společnosti Apple a Samsung prodávají každý rok několik desítek miliónů smartphonů.

Podle informací listu Nikkei Panasonic ukončí definitivně prodej na jaře příštího roku. Firma však tuto informaci zatím oficiálně nepotvrdila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám