Hlavní obsah

Nová vlajková loď od LG je jako chameleon. Chce se zalíbit všem

Novinky, lez

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Apple s iPhonem X rozpoutala doslova revoluci, alespoň tedy co se vykrojených displejů podél horního okraje týče. Na to konkurenční výrobci reagují různě – jedni tento design kopírují, druzí jsou věrní tradicím. Ne tak nová vlajková loď od LG, ta se chce zalíbit všem.

BEZ KOMENTÁŘE: LG G7 ThinQVideo: LG Mobile Global

 
Článek

Design vykrojených displejů totiž dělí uživatele na dva tábory. Jedni upřednostňují klasicky rovný horní okraj displeje, druzí zase vítají vykrojené displeje, které dovedou zobrazit více informací.

LG se s vrcholným modelem G7 ThinQ snaží zalíbit všem. Novinka totiž sice nabízí vykrojený displej, ale výrobce dovoluje tento prostor vyplnit v nastavení černou barvou tak, aby byl horní okraj dotykové plochy dokonale rovný.

Foto: archív výrobce

LG G7 ThinQ

Foto: archív výrobce

LG G7 ThinQ

Nejjasnější displej na trhu

Obrazovka nabízí úhlopříčku 6,1 palce, poměr stran 19,5 : 9 a rozlišení UHD+, tedy 3120 x 1440 obrazových bodů. Výrobce se navíc chlubí tím, že jde o vůbec nejjasnější displej na trhu, měl by tak být velmi dobře čitelný i na ostrém slunci.

V otázce výkonu patří model G7 ThinQ k těm nejvýkonnějším smartphonům na trhu. Pracovní tempo udává procesor Qualcomm Snapdragon 845, na který sází i celá řada vlajkových lodí konkurenčních výrobců. Tento čip má osm jader a pracuje při taktu 3 GHz.

K dispozici jsou dále 4 nebo 6 GB operační paměti. Vybírat si uživatel může také z velikosti úložného prostoru, a to konkrétně mezi 64 a 128 GB.

Foto: archív výrobce

LG G7 ThinQ

Foto: archív výrobce

LG G7 ThinQ

Fotoaparáty s umělou inteligencí

Vynikat by měla novinka také v otázce kvality fotoaparátů. Na zadní straně je umístěn duální senzor, každý má rozlišení 16 MPx. Jeden má záběr 71°a špičkovou světelnost F1.6, druhý pak záběr 107°a světelnost F1.9. Optická stabilizace je nicméně k dispozici na prvním jmenovaném modelu. Selfie fotoaparát vepředu se chlubí světelností F1.9, rozlišením 8 MPx a záběrem 90°.

Fotoaparáty navíc spolupracují se systémem umělé inteligence. V režimu AI Cam dovedou vybrat z bezmála dvou desítek fotorežimů a nastavit ideální parametry expozice.

Konstrukce novinky je celokovová a k dispozici je akumulátor s kapacitou 3000 mAh. Potěší, že výrobce neopomněl ani na integraci sluchátkového konektoru.

Informace o ceně a dostupnosti modelu LG G7 ThinQ však zatím bohužel nejsou známy.

Foto: archív výrobce

Apple iPhone X

Apple iPhone XVideo: archív výrobce

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám