Hlavní obsah

Na modulární smartphone bude lákat i Lenovo

Novinky, chm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lenovo je po LG dalším mobilním výrobcem, který se bude snažit nalákat uživatele na modulární chytré telefony. U nich budou moci zákazníci vylepšovat svůj mobil tím, že k němu jednoduše přicvaknou další díl. Takovým přístrojem je i Moto Z.

Lenovo Moto ZVideo: Lenovo

 
Článek

Modulární elektronika staví na velmi podobném principu. Když uživateli nějaký hardwarový díl v jeho přístroji nevyhovuje, jednoduše jej vymění za jiný, lepší. A přesně to dovoluje také chytrý telefon Moto Z.

Relativně tenký přístroj (5,2 mm), jehož tělo je mimochodem vyrobeno z nerezové oceli a hliníku, má ve spodní části konektory, prostřednictvím kterých je možné připojit speciální moduly.

Foto: archív výrobce

Lenovo Moto Z

Hned při uvedení na pulty obchodů by se v nabídce měl objevit například přídavný díl obsahující reproduktor značky JBL s technologií SoundBoost. Ten podle výrobce nabídne citelně věrnější reprodukci než zabudované reproduktory.

Pokud uživatelé budou potřebovat více energie, jednoduše připojí modul s druhou baterií. Ten by měl výdrž prodloužit o dalších 22 hodin. Lze předpokládat, že další moduly budou postupně přibývat.

Slušný výkon nechybí

Moto Z se kromě vyměnitelných modulů snaží uživatele nalákat také na velmi slušnou výbavu. V jeho útrobách se ukrývá aktuálně nejvýkonnější mobilní procesor – Qualcomm Snapdragon 820. Ten má k dispozici 4 GB operační paměti a až 64GB úložný prostor. Samozřejmostí je i slot na paměťové karty.

Novinka je vybavena 13Mpx fotoaparátem s optickou stabilizací obrazu a automatickým laserovým ostřením. Přední 5Mpx fotoaparát přináší širokoúhlou čočku, díky které se do záběru při focení selfies vejde více lidí.

Foto: archív výrobce

Lenovo Moto Z

Displej nabídne úhlopříčku 5,5 palce a rozlišení 2560 × 1440 obrazových bodů. Přístroj navíc láká na speciální povrchovou úpravu, která odpuzuje vodu. Díky tomu by měl bez újmy přečkat náhodné polití či déšť. Ve výbavě nechybí ani čtečka otisků prstů.

Nový smartphone Moto Z bude společně se sadou příslušenství Moto Mods celosvětově dostupný od začátku září. Dostupnost ani cena pro český trh zatím nebyly stanoveny.

První bylo LG

Lenovo je druhým mobilním výrobcem, který přináší na trh modulární smartphone. První byla společnost LG se svým modelem G5. Ten má odnímatelnou celou spodní stranu. Místo ní je možné vložit do útrob smartphonu jiné moduly.

Foto: archív výrobce

LG G5

Adaptér Hi-Fi Plus s B Play má speciální sluchátkový konektor, který je napojen na elektroniku od společnosti Bang & Olufsen. Dokáže přehrávat hudbu ve 32bitové kvalitě a podporuje 383KHz audia. V praxi se tak telefon s tímto adaptérem promění na kapesní hi-fi přehrávač.

Druhý modul zvaný LG Cam Plus navíc telefonu přidá dvě hardwarová tlačítka (spouště kamery a fotoaparátu) a rolovací kolečko, kterým je možné zoomovat a zároveň měnit nastavení fotoaparátu.

Více se o modelu LG G5 dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám