Hlavní obsah

Mobil dostal druhý displej, aby se na něm lépe hrálo

Novinky, ort

Špičkový výkon, díky kterému se mobilní telefony mohou měřit klidně i s počítači, nabídne v dnešní době kdejaká vlajková loď. Právě proto se společnost LG u svého nejlepšího smartphonu zaměřila na něco jiného – dala mu druhý displej, aby se na něm lépe hrálo.

Foto: archív výrobce

LG V50 ThinQ

Článek

Nová vlajková loď od společnosti LG se jmenuje V50 ThinQ a hned na úvod je nutné zmínit, že Češi se jí jen tak nedočkají. Jde totiž o plnohodnotný smartphone pro provoz v 5G sítích a jejich spuštění je zatím v tuzemsku v nedohlednu.

I tak stojí nicméně padesátka za pozornost, neboť krásně ukazuje, co v dnešní době mohou smartphony nabídnout. Ve volitelné výbavě telefonu je totiž speciální kryt, který se jednoduše nacvakne na zadní stranu mobilu. Jeho přední strana pak funguje jako druhý displej.

Foto: archív výrobce

Samotný telefon bez připnutého druhého displeje

Uživatel tak vedle primárního 6,4palcového displeje s rozlišením QHD+ získá ještě druhý dotykový panel s úhlopříčkou 6,2 palce. Samotný výrobce v propagačních materiálech upozorňuje, že dva displeje se hodí především pro hraní – na jedné obrazovce je například možné hrát hry a na druhé ovládat streamovací software. Stejně tak je nicméně duální dotykovou plochu možné využít pro práci.

Telefon má výkonu více než dost, jeho srdcem je nejnovější Snapdragon 855, který by měl být novým etalonem třídy. Do vínku dostal smartphone také 6GB operační paměti či stereofonní reproduktory.

Foto: archív výrobce

Smartphone s připnutým druhým displejem

Potěší také trojitý fotoaparát na zadní straně, který k hlavnímu senzoru přidává ještě širokoúhlý a zoomovací objektiv. Konkrétně mají fotoaparáty rozlišení 12 + 16 +12 MPx, čelní kamerka je duální a skládá se z 8 a 5 MPx senzoru. Baterie se chlubí kapacitou 4000 mAh.

LG V50 ThinQ si zakládá také na kvalitě zpracování. Konstrukce kombinující skleněné a kovové prvky totiž splňuje certifikaci IP68 a armádní standard MIL-STD 810G. Díky tomu by měl přístroj bez újmy přežít pády na zem, vadit mu samozřejmě nebude ani voda či prach.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám