Hlavní obsah

Kvůli problémům iPhonu 4 se ztrátou signálu odejde z Applu šéf vývoje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americkou firmu Apple opustí manažer Mark Papermaster zodpovědný za mobily iPhone. Přiměly ho k tomu potíže s anténou, které poslední verzi mobilu iPhone 4 zkazily pověst, uvedl na konci minulého týdne mluvčí společnosti. Papermaster byl viceprezidentem pro vývoj hardwaru mobilů iPhone a přehrávačů iPod.

Foto: Reuters

iPhone 4

Článek

Uživatelé a některá média se začala zmiňovat o tom, že přístroj kvůli doteku holé ruky ztrácí signál. Apple pak byl nucen zajistit řešení problému a nabídl majitelům přístrojů ochranné obaly na telefony zdarma.

Firma v neděli vydala pouze krátkou zprávu, kterou mluvčí nechtěl komentovat. Nechtěl ani uvést, zda byl manažer vyhozen, nebo odešel dobrovolně. Uvedl pouze, že Papermasterovu náplň práce nyní převezme viceprezident Apple pro vývoj hardwaru Macintosh Bob Mansfield.

Magazín Consumer Reports odmítl iPhone 4 kupujícím doporučit a vyzval firmu, aby majitele nových telefonů odškodnila. Zanícení fandové ale označili poklesek firmy jako "antennagate". V řadě nových produktů Apple na trhu představují potíže s anténou výjimečnou závadu.

Papermaster přišel do Applu v roce 2008 z počítačové firmy IBM, kde pracoval čtvrt století. Jeho vyjádření se nepodařilo získat, napsala agentura AP.

Za tři dny se prodaly téměř dva milióny iPhonů 4

I přes problémy s anténou je o iPhone 4 velký zájem. Jeho prodej byl zahájen ve čtvrtek 24. června. Za první tři dny se Applu podle tiskového prohlášení podařilo prodat 1,7 miliónu kusů.

„Je to nejúspěšnější odstartování prodeje v historii Applu,“ komentoval úspěch generální ředitel firmy Steve Jobs. Zároveň se omluvil zákazníkům, kteří si nemohli v prvních dnech telefon zakoupit kvůli nedostatečným zásobám prodejen.

Vysoký zájem zákazníků totiž způsobil, že iPhone 4 byl v některých obchodech vyprodán již několik hodin po zahájení prodeje. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám