Hlavní obsah

HTC začalo prodávat první chytrý telefon s vylepšenými Windows

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost HTC zahájila v pondělí prodej svého nového chytrého telefonu HTC Titan, který je vybaven novou verzí mobilního operačního systému Windows 7.5. Podle informací tuzemského srovnávače cen Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, ceny novinky startují na necelých 13 tisících korun.

Článek

HTC Titan je nástupcem HTC HD7. Novinka nabídne dotykový displej s úhlopříčkou 4,7 palce a rozlišením 800 x 480 bodů. Telefon pohání jednojádrový procesor Qualcomm Snapdragon o frekvenci 1,5 GHz. Vybaven je také grafickým čipem Adreno 205 a 512MB operační pamětí.

Foto: Novinky

HTC Titan

Interní uživatelská paměť je 16 GB. V zadní části telefonu, kterou si můžete prohlédnout v galerii článku, je osazen 8MPix fotoaparát s duální LED diodou. Videa umí nový model nahrávat v HD rozlišení 720p. Ač je telefon plošně velký, jeho šířka je pouhých 9,9 milimetru při váze 160 gramů. Ve vybavení nechybí Wi-Fi, AGPS ani Bluetooth.

Hlavním lákadlem Titanu je nová verze mobilního operačního systému Windows, která nese kódové označení Mango. Ta přináší mimo jiné rychlejší a snadnější komunikaci - například konverzace prostřednictvím SMS, MMS a e-mailů probíhá v přehledných vláknech. Ke kontaktům se automaticky stahují informace ze sociálních sítí a chatovat je možné i bez použití rukou díky vestavěnému převodníku řeči na text a obráceně.

Součástí aktualizace jsou i vylepšené aplikace. „Nástroj App Connect ve verzi Mango umožňuje pokročilé vyhledávání a stahování aplikací. Vylepšené Live Tiles pak o aplikacích poskytnou aktuální informace, a to bez nutnosti je otevírat, protože okénka mohou být větší a obsahovat více informací. Nová funkce multitaskingu pak uživatelům umožňuje rychle přepínat mezi aplikacemi jednoduchým podržením tlačítka Zpět,“ vyzdvihl přednosti novinky Keyzlar.

Mango obsahuje také plnohodnotný webový prohlížeč Internet Explorer 9, který podporuje HTML5 a u výkonných telefonů dokonce i hardwarovou akceleraci grafiky pro výkonnější prohlížení stránek ve vysokém rozlišení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám