Hlavní obsah

Dvojitý fotoaparát měl být největší chloubou iPhonu. Teď ale Applu přidělává problémy

Novinky, chm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Apple letos poprvé použila u svého chytrého telefonu fotoaparát s dvojitou optikou. Ta má být jedním z největších lákadel iPhonu 7 Plus. Ukázalo se však, že právě fotoaparát je patrně největší slabinou sedmičky. Kvůli vadným fotomodulům Apple dokonce mění přístroje za nové.

Apple iPhone 7 a 7 PlusVideo: Apple

 
Článek

Na problémy týkající se fotoaparátu iPhonu 7 Plus upozornil server Cult of Mac, podle kterého si na jeho špatnou funkčnost stěžovala celá řada majitelů na diskusních fórech.

Problém se údajně projevuje tak, že momentky pořízené telefonem s logem nakousnutého jablka mají fialový nebo zelený nádech. Stejně tak se na nich může objevovat černá tečka, případně se obraz při focení či natáčení videa zcela vypne.

Foto: archív výrobce

Problémy se mají týkat pouze černého provedení.

Za všechny tyto neduhy může údajně vadný fotomodul. Chybovost se přitom podle zkušeností může objevovat i u předního fotoaparátu, avšak vždy pouze u většího iPhonu 7 Plus. Menší sedmička těmito problémy netrpí.

Majitelé iPhonu 7 Plus se mohou s problémy obrátit na oficiální obchod společnosti Apple. Americký počítačový gigant podle dosavadních zkušeností uživatelů případné reklamace nejčastěji řeší výměnou za zcela nový přístroj.

Co umí nové iPhony?

Jak už je z řádků výše patrné, u iPhonu 7 Plus byl kladen velký důraz na kvalitu fotoaparátů. Ten se na zadní straně pyšní hned dvěma objektivy. Díky tomu by měl pořizovat daleko kvalitnější snímky s většími možnostmi ovládání hloubky ostrosti.

Foto: archív výrobce

Nové iPhony vedle sebe

Lákadel je u nových sedmiček samozřejmě daleko více. Model iPhone 7 je vybaven stejně jako předchůdce 4,7palcovým displejem, verze 7 Plus má pak 5,5palcovou dotykovou plochu. Na první pohled se novinky příliš neliší od předchůdců, uvnitř se však změn událo mnoho.

Konstrukce je nově vodotěsná a ukrývá nový procesor Apple A10, který má být dvakrát výkonnější než předchůdce. Novinky by tak měly být připraveny na ty nejnáročnější hry ve vysokém rozlišení. I přesto se podařilo zvýšit proti předchozí generaci výdrž baterie.

Nové iPhony přišly o sluchátkový konektor, což může být považováno za nedostatek. Apple alespoň vylepšil zabudované reproduktory, nově jsou stereofonní. Jeden je nad displejem, druhý pak pod ním.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám