Hlavní obsah

Díry v displeji jsou v kurzu, na nový design láká i Honor

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budoucnost chytrých telefonů patří modelům s velkým displejem, které mají pouze malou díru v dotykovém panelu pro přední fotoaparát. Jedním z dalších výrobců, který na takový design láká, je společnost Honor.

Foto: archív výrobce

Honor View 20

Článek

Většina moderních telefonů se podobá jako vejce vejci. Mají po vzoru iPhonu X ostrůvky v horní části obrazovky, ve kterých se ukrývají nejrůznější senzory a čelní fotoaparát.

Společnost Samsung nicméně před koncem loňského roku ukázala, že to jde dělat i jinak, když odhalila vůbec první smartphone s dírou v displeji. Je jím model Galaxy A8s, který je však v současnosti určen výhradně pro čínský trh. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Galaxy A8s

Foto: archív výrobce

Galaxy A8s

Na podobném chytrém telefonu nicméně pracují další podniky. V plánu má nové zařízení představit Huawei a nyní si odbyl premiéru také chytrý telefon Honor View 20. Ten má 6,4palcovou obrazovku s rozlišením Full HD+.

Pouze v levém horním rohu dotykové obrazovky je malá díra, ve které se ukrývá čelní kamera s rozlišením 25 MPx. Na zadní straně telefonu se mimochodem nachází duální fotoaparát s rozlišením 48 MPx, druhý objektiv je určen pro větší ostrost a prokreslenost detailů při pořizování momentek.

Foto: archív výrobce

Honor View 20

Přístroj má co nabídnout také v otázce výkonu. Je totiž vybaven aktuálně nejvýkonnějším čipem z portfolia společnosti Huawei – modelem Kirin 980, který kombinuje výkonná a úsporná jádra. V praxi by tak měla být novinka v porovnání s předchůdcem o 20 % výkonnější, a přitom až o 40 % šetrnější k baterii.

Do vínku dostal přístroj dále 6 GB operační paměti, 128GB úložiště a akumulátor s kapacitou 4000 mAh. V prodeji se nicméně objeví také verze s 8GB pamětí a 256GB úložištěm.

Novinka je zatím určena pouze pro čínský trh, nicméně výrobce již naplánoval také evropskou premiéru na 22. ledna. Na ní bychom se měli dozvědět bližší informace o ceně a dostupnosti.

Foto: archív výrobce

Honor View 20

Foto: archív výrobce

Honor View 20

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám