Hlavní obsah

Číňané vymysleli nový unikátní mobil pro kuřáky

Novinky, Miloslav Fišer

Číňané vyrobili nový unikátní mobilní telefon. Přestože se novinka na první pohled nijak neliší od běžných chytrých mobilů, ukrývá v sobě jedno vylepšení, které ocení především všichni kuřáci. Na zadní straně přístroje je totiž umístěn praktický zapalovač. Upozornil na to zahraniční IT server Engadget.

Foto: Novinky

Nový mobilní telefon SB6309 má na zadní straně vestavěný zapalovač.

Článek

Nový mobilní telefon SB6309 není jen pouhou atrapou, která by dokázala pouze zapalovat cigarety. Nabídne všechny funkce, které byste očekávali od moderního chytrého telefonu, jako je například možnost současného provozu dvou SIM karet stejného operátora nebo dvou různých operátorů.

Dominantním prvkem přístroje je 2,4palcový dotykový displej s rozlišením QVGA, tedy 240 x 320 obrazových bodů. Pokud by vám dotykové ovládání nevyhovovalo, naleznete pod ním také běžnou numerickou klávesnici, kterou má většina dnešních mobilů.

Foto: Novinky

Komunikátor SB6309

Vestavěný zapalovač by měl fungovat na stejném principu, jako jsme zvyklí u většiny automobilů. Spirála tedy bude rozžhavena průchodem elektrického proudu. Podle informací výrobce tato vychytávka jakkoliv neomezuje běžný provoz přístroje, ale je nutné ji chránit před dětmi. 

Ve výbavě nového mobilního telefonu nechybí ani vestavěný multimediální přehrávač hudby a videa, FM přijímač, bezdrátová technologie bluetooth pro spárování komunikátoru s handsfree nebo počítačem, či integrovaný fotoaparát s rozlišením 1,3 MPx. 

Svým vzhledem novinka velice připomíná komunikátory od společnosti Evolve. Zatím ale není jasné, pod jakou značkou se bude tento komunikátor s vestavěným zapalovačem v Evropě prodávat, ani jaká bude jeho prodejní cena. 

Reklama

Výběr článků

Načítám