Hlavní obsah

Microsoft přestane vyvíjet Explorer pro Macintosh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SEATTLE

Softwarová společnost Microsoft Corp. nebude dále vyvíjet nové verze oblíbeného prohlížeče Internet Explorer pro počítače Macintosh firmy Apple Computer. Apple se proto rozhodl pro své počítače vyvinout vlastní prohlížeč nazvaný Safari, který má být podle jeho vyjádření rychlejší a lepší při navigaci a zobrazování internetového obsahu.

Foto: Radim Kašpar

Jarní Flora Olomouc. Letos květinová "Zahrada v pohybu" ve dnech 19.-22. dubna

Článek

Apple představil nový prohlížeč v lednu po skončení pětileté dohody o vývoji s Microsoftem. Microsoft bude i nadále vyvíjet pro počítače Macintosh kancelářský software Office. Rozhodnutí může některým uživatelům počítačů Macintosh způsobit problémy, pokud se budou chtít připojit na internetový obsah, který je upraven pro Internet Explorer.

Ten má, stejně jako Windows, na trhu podíl vyšší než 95 procent. Microsoft však poznamenal, že obě firmy vedou rozhovory o kompatibilitě prohlížečů, napsala agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Související články

Akcie Microsoft a Intel zvedly trh

Světové akciové trhy ve středu potěšily výsledky předních světových technologických firem, amerických výrobců softwaru Microsoft a polovodičových čipů Intelu....

Výběr článků

Načítám