Hlavní obsah

Mapy.cz přináší nová vylepšení a podrobnou mapu Slovenska

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Funkci baťůžku a jednodušší ovládání. To jsou jen některá vylepšení, která přichystala pro své uživatele ještě před letními prázdninami společnost Seznam.cz na serveru Mapy.cz. Nově přibyla také podrobná mapa Slovenska.

Foto: Seznam.cz

Beta verze Mapy.cz po úpravě

Článek

Všechna vylepšení se týkají testovací verze Mapy.cz, která běží na adrese beta.mapy.cz. Ta byla spuštěna již předminulý měsíc a uživatelé mohli posílat své nápady na vylepšení. Právě z těchto podnětů řada úprav vychází.

Foto: Seznam.cz

Beta verze Mapy.cz před úpravou

„Nové Mapy.cz chceme co nejvíce přiblížit potřebám uživatelů. Proto jsme po spuštění první beta verze začali zapracovávat desítky námětů na úpravy, které přišly přes formulář Váš názor. Například jsme zvětšili prostor pro samotnou mapu, upravili možnosti zobrazení podkladů na celou obrazovku nebo přidali letecký pohled nad každým mapovým podkladem,” řekl produktový manažer Mapy.cz Martin Fuks s tím, že uživatelé mohou připomínky k nové verzi Mapy.cz zasílat i nadále.

Zcela novou funkcí je tzv. batůžek, který však již někteří uživatelé znají z mobilní aplikace Mapy.cz. „Ten nabízí tipy a informace o zajímavých lokalitách v okolí. Zároveň byl do beta verze Mapy.cz doplněn i nový letní mapový podklad nabízející podrobné informace pro milovníky vodních sportů. Lidé zde naleznou informace o aquaparcích, bazénech a koupalištích, podrobné zprávy pro vodáky na našich řekách či místa, kde si lze půjčit například loď nebo vyzkoušet vlek pro vodní lyže. V plánu je i doplnění plánovače tras pro sjíždění řek,“ doplnil Aleš Vitinger, produktový manažer Mapy.cz.

Foto: Seznam.cz

Do beta verze Mapy.cz doplněn i nový letní mapový podklad nabízející podrobné informace pro milovníky vodních sportů.

Rozšířeny byly také samotné mapové podklady. Více než 13 tisíc kilometrů značených turistických cest a téměř 6400 kilometrů cyklotras mohou objevovat nově uživatelé na Slovensku. „Nově byl na slovenskou mapu doplněn také populární plánovač tras, který dává vyznavačům pěší turistiky na výběr, zda chtějí být navigováni po turistických značkách, či po nejkratší cestě v místních uličkách,“ konstatoval Vitinger.

Mapové podklady Slovenské republiky však zatím nejsou ještě finální, uživatelé mají možnost hlásit případné chyby. „Doufáme, že uživatelé ze Slovenska budou stejně aktivní jako u nás v České republice. Díky jejich spolupráci získáváme mnoho menších i větších vylepšení mapových podkladů a dozvídáme se i lokální změny, které jsou pro nás obtížně zjistitelné,“ uzavřel Pavel Žemlík, manažer kartografické redakce.

Foto: Seznam.cz

Nové mapové podklady Slovenské republiky před a po úpravě

Reklama

Související témata:

Související články

Seznam zpřístupnil nové Mapy.cz

Jak budou vypadat nové Mapy.cz si mohou lidé vyzkoušet od úterý, společnost Seznam totiž spustila veřejnou testovací verzi. Nový je design i některé funkce...

Výběr článků

Načítám