Hlavní obsah

Jsou upravené běžkařské trasy? Poradí Mapy.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šikovnou vychytávku si pro milovníky zimních sportů připravila česká mapová aplikace Mapy.cz. Díky nové funkci v ní lidé naleznou detailní informace o upravenosti běžkařských tras, a to nejen v Česku, ale také v příhraničí. Novinka je dostupná v počítačích i na mobilních zařízeních s operačním systémem Android a iOS.

Foto: Mapy.cz

Informace o běžkařských trasách na Mapy.cz.

Článek

„Uživatelům poskytneme možnost sledovat vizualizace při plánování tras. Uvidí tak dopředu, jak kvalitně je terén na jejich trase upraven. Aplikace zobrazí i časový údaj, kdy přesně proběhla na konkrétním místě poslední korekce stopy,“ prohlásil Jakub Faifer, produktový manažer Mapy.cz.

Zdůraznil přitom, že díky nové funkci se lidé dozvědí například i to, zda šlo o úpravu terénu prostřednictvím rolby či skútru. Lidé se tak mohou snadněji rozhodnout, kam vyrazit, aby si bílé pokrývky co nejvíce užili.

Česko z ptačí perspektivy. Mapy.cz zobrazují nové letecké snímky

Internet a PC

„Potřebná data aplikace získává z projektu Bílé stopy, který poskytuje online zpravodajství o běžeckém lyžování v České republice a příhraničí. V budoucnu je v plánu rozšíření funkce o volbu sledovat pohyb roleb a skútrů i online,“ uzavřel Faifer.

Zimní mapu naleznete zde. Stahovat mobilní aplikace můžete prostřednictvím tohoto odkazu.

Foto: Mapy.cz

Informace o běžkařských trasách v mobilní aplikaci.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám