Hlavní obsah

Internet se zpomalil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SAN FRANCISCO

Provoz na celosvětové síti internet dnes začal váznout, problémy přitom postihly značnou část "globální pavučiny". Mezi postiženými jsou i systémy vyhledávače Google. Problém nahlásilo několik internetových organizací z USA, které monitorují propustnost sítí.

Foto: Kateřina Ostradecká

Slevová karta Broumovskem výhodně 2016 nabízí i soutěž o hodnotné ceny.

Článek

Experti z organizace Keynote Systems uvedli, že problém je důsledkem působení viru, který se šíří přes vyhledávače. Keynote na problém upozornila krátce poté, co byla zaznamenána slabá odezva na serverech Google v USA, Francii a ve Velké Británii. Na jiných místech planety Google fungoval dobře. Zpomalení provozu se dotklo i jiných globálních poskytovatelů internetových služeb, například společnosti Yahoo!.

"Zaznamenáváme zpomalení provozu. Mohla by to být známka, že internet něco obecně ohrožuje," prohlásila mluvčí Keynote Systems Della Loweová. Krátce na to experti zjistili, že virus je zřejmě variantou internetového útoku známého jako MyDoom, píše agentura Reuters.

"Nejnovější varianta viru MyDoom, která dnes začala zahlcovat emailové účty mnoha lidí, využívá vyhledávačů, přes které hledá další příjemce své zprávy," oznámila organizace SANS. Ta sleduje bezpečnost v kybernetickém prostoru. Podle Keynote Systems se ale ještě může jako příčina objevit jiný útok hackerů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám