Hlavní obsah

VIDEO: Čtrnáctiletý Danny se stal kytarovým hrdinou USA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK
Aktualizováno

Amerika má nového miláčka. Stal se jím čtrnáctiletý kytarový mág Danny Johnson. Ten s přehledem vyhrál video soutěž Guitar Hero III Guinness World Record a stal se tak držitelem světového rekordu. Hra spočívá v tom, že soutěžící mačká na kytaře akordy podle toho, jak se mu ukazují na obrazovce.

Článek

Danny Johnson zahrál na soutěži, která se konala v New Yorku, skladbu Through the Fire and Flames od DragonForce. Na úroveň Expert se Trefil do neuvěřitelných 99 procent not a hra jeho výkon ohodnotila 973 954 body, což je jednoznačně nový světový rekord.

Šikovný chlapec ale není žádným nováčkem, sám byl již i držitelem předchozího rekordu a nyní tak překonal jen sám sebe. Jeho výkon se objeví v novém vydání speciální edice Guinnessovy knihy rekordů pro hráče.

:. Ukázky ze hry Guitar Hero Autor: Activision

Hra Guitar Hero simuluje hraní na hudební nástroj. Mohou se v ní volit různé módy a dodávají se k ní periferie připomínající kytaru s tlačítky místo strun. Původní Guitar Hero vznikl pro konzoli PlayStation 2 v roce 2005 a získal si obrovskou popularitu, postupně se na internetu objevovaly i různé napodobeniny hry.

Guitar Hero se stal zcela novým marketingovým nástrojem prodeje hudby, podle jeho výrobce se internetový prodej mp3 u skupin, které s nimi spolupracují, řádově zvedá, a to dokonce i u nejslavnějších hvězd. Aerosmith prý na hře vydělali více než na jakémkoliv řadovém albu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám