Hlavní obsah

RSS čtečka: K informacím snadno a rychle

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

RSS technologie slouží pro přístup k informacím, aniž je nutné navštěvovat servery, na kterých jsou uloženy. Aplikace založené na RSS tak samočinně stahují vybrané články, čímž mohou významným způsobem šetřit váš čas.

Článek

K tomu, aby čtečky RSS (Really Simple Syndication) plnily svou funkci, tedy stahovaly aktuální informace z přednastavených zpravodajských serverů, je nutné, aby tyto servery RSS technologii podporovaly.

Český program RSS Point 1 Lite je aplikací postavenou na technologii RSS. Instalační balíček má velikost 6,7MB.

Samotné ovládání programu je velice snadné - pokud neznáme stránky, které RSS technologii podporují, pak v horní liště klikem na ikonu tvaru zeměkoule přidáme zdroje informací z on-line katalogu, přičemž je můžeme filtrovat podle jazyka v němž bude obsah poskytován.

Známé zdroje si do čtečky přidáte sami pomocí kliknutí na levou horní ikonu s vyobrazeným plusovým znaménkem nebo přes záložky "Soubor->Nový->Zdroj".

Anketa
Používáte RSS čtečky? Hlasujte v anketě uvedené pod článkem.

Zde například zadáme www.novinky.cz, pokračujeme přes "načti info" a "ověřit zdroj", kdy aplikace sama zjistí, zda je odkaz platný a funkční. Dále je možné nastavit si periodu zjišťování nových zpráv v rozmezí od 5 minut do 6 hodin. Naprosto stejným způsobem pokračujeme při přidávání dalších zdrojů do RSS čtečky.

DOWNLOAD, homepage, 6.7 MB, 9/10

Anketa

Používáte RSS čtečky?
Ano
62,1 %
Ne
37,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 491 čtenářů.

Co je to RSS?

RSS (angl. Really Simple Syndication) je formátem pro výměnu obsahu založený na XML. Prvopočátky RSS spadají do roku 1999 ke společnosti Netscape, poté se jej chopila firma UserLand Software. RSS 1.0 je založen na RDF technologii (Resource Description Framework), v současné době existuje verze RSS 2.0.

RSS technologie slouží pro přístup k informacím, aniž je nutné navštěvovat servery, na kterých jsou uloženy. Aplikace založené na RSS tak samočinně stahují vybrané články, čímž mohou významným způsobem šetřit čas.

Reklama

Výběr článků

Načítám